Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

«Δεν υπάρχουν χρήματα…»

Αυτή ήταν η απάντηση , σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», του νέου Υπουργού Υγείας Α. Λυκουρέντζου κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο,  όταν τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ανεμπόδιστη περίθαλψη των ανασφάλιστων, των ανέργων και των μεταναστών, των ελλείψεων προσωπικού, το κλείσιμο τμημάτων όπως το Παιδοκαρδιοχειρουργικό, η αποπληρωμή εφημεριών των γιατρών και των εξαιρέσιμων του υπόλοιπου προσωπικού !

Όσο θα υπάρχουν τα μνημόνια,
όσο δεν θα διαγράφουμε μονομερώς το  «χρέος»,
όσο θα επικροτούμε τις πολιτικές της «ευρωπαϊκής πορείας της χώρας» και της «διάσωσης του ευρώ»,
όσο θα παραμένουμε στη στρούγκα της ΕΕ,
όσο  δεν θα επιλέγουμε μια άλλη πορεία της χώρας έξω από τις λογικές των «νόμων της αγοράς»..

η κατάσταση από τη μια μέρα στη άλλη θα χειροτερεύει!

Θα βλέπουμε φαινόμενα, ακόμα και στο νοσοκομείο της Πρέβεζας , ασθενείς με σοβαρή νόσο ή ευρισκόμενοι σε καταστάσεις ακόμη και επικίνδυνες για την ίδια τη ζωή τους, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν (όντας άνεργοι και ανασφάλιστοι), να υπογράφουν και να αποχωρούν από το νοσοκομείο.. 
Θα βλέπουμε ασθενείς να παραπέμπονται σε άλλα νοσοκομεία λογω έλλειψης υλικών (για να συναντήσουν και εκεί το ίδιο κλίμα) ..    
Θα βλέπουμε νοσηλευτές σε κατάσταση παράκρουσης, από την αγωνία και το άγχος, να τρέχουν μήπως βρουν μερικά κομμάτια αναγκαίου υγειονομικού υλικού..
Θα βλέπουμε να περνούν οι μήνες και οι εφημερίες , οι υπερωρίες, τα νυχτερινά και οι αργίες να παραμένουν απλήρωτες (ήδη 4 μήνες στο Νοσοκομείο Πρέβεζας)..
Θα βλέπουμε τους ασθενείς και  πολίτες να συνωστίζονται στους διαδρόμους των κλινικών, των Εργαστηρίων  και των Εξωτερικών Ιατρείων …βρίζοντας όχι τα κόμματα, τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές που μας έφεραν μέχρις εδώ, αλλά.. τους εργαζόμενους (νοσηλευτές, γιατρούς κλπ)
Θα βλέπουμε κάθε μέρα και περισσότερο να μην επαρκεί το προσωπικό , να μη βγαίνουν οι βάρδιες, να λιώνουν στο τρέξιμο οι εργαζόμενοι. 

και στο τέλος θα έλθουν τα λουκέτα..
και τα συσσίτια (αν υπάρχουν και αυτά…)!

Αυτή  την πολιτική  θα υλοποιήσουν οι νέοι κυβερνώντες, 
η «τρόικα εσωτερικού».

Στο ίδιο έργο λοιπόν θεατές;

Όχι!

 Η μόνη ελπίδα σωτηρίας ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής  ΤΩΡΑ κόντρα στις πολιτικές του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ .