Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Άρτας:Στην πολιτική που δολοφονεί να μας βρουν απέναντι.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και τα Κέντρα Υγείας που έγινε στις 5/7 /2012 ομόφωνα αποφάσισε:

1.Την καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής που με την σφραγίδα της Τρόικας και του κεφαλαίου, οδηγεί ολοταχώς στο κλείσιμο τα δημόσια νοσοκομεία.
2.Ο Αρτινός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι αυτή την στιγμή, το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας της Άρτας, λειτουργούν με τρομακτικές ελλείψεις υλικών που κάνει την λειτουργία του επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.
3.Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας, είναι απλήρωτοι από τον Γενάρη 2012 εφημερίες, νυχτερινά και αργίες.
4.Καταγγέλλουμε τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας που με δημόσιες δηλώσεις του στα ΜΜΕ υπερασπιζόμενος τα αφεντικά του, δίνει πλασματική εικόνα για την λειτουργία του νοσοκομείου αφήνοντας εκτεθειμένους εργαζόμενους και ασθενείς.
5.Καταγγέλλουμε την εκβιαστική τακτική του Διοικητή που ασκείται στους δύο εκπροσώπους των εργαζόμενων στο Συμβούλιο Διοίκησης να συναινέσουν στην περικοπή των εφημεριών νυχτερινών και αργιών.
6.Καλούμε τον εισαγγελέα και όλους τους αρμόδιους φορείς, να παρέμβουν προστατεύοντας τη Δημόσια Υγεία και την ασφάλεια εργαζόμενων και ασθενών.
7.Καλούμε όλους τους Κοινωνικούς, Συνδικαλιστικούς και Πολιτικούς φορείς της πόλης να πάρουν θέση υπερασπίζοντας με κάθε τρόπο την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας.

Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας, θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα κάθε πολίτη για δωρεάν περίθαλψη, θα αντισταθούμε στην πολιτική απαξίωσης και κλεισίματος του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.  
Ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν χρωστάνε τίποτα και σε κανέναν. 
Να οργανώσουμε τους αγώνες μας. 
Στην πολιτική που δολοφονεί να μας βρουν απέναντι. 

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας νομού Άρτας