Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Συναγερμός ! Ξεκινούν το πρώτο κύμα συγχωνεύσεων -καταργήσεων-αλλαγής χρήσης και παραχώρησης σε ιδιώτες δημόσιων νοσοκομείων


Όπως προκύπτει από δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ ..

αλλά και δικές μας πληροφορίες  σήμερα θα ληφθούν οι πρώτες αποφάσεις

Οι εργαζόμενοι  στα Νοσοκομεία πρέπει  να τεθούν σε συναγερμό  με γενικές συνελεύσεις  και διοργάνωση ευρύτατων συσκέψεων και κινητοποιήσεων  και   με τους εργαζόμενους   και τους πολίτες σε κάθε περιοχή της χώρας.

Τα σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία να πάρουν πρωτοβουλίες ΑΜΕΣΑ  , να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και να προχωρήσουν σε ένα ευρύτατο συντονισμό μεταξύ τους τόσο σε επίπεδο  περιφέρειας όσο και πανελλαδικάΤο σχέδιο για συγχωνεύσεις νοσοκομείων

Σε φάση υλοποίησης περνά το σχέδιο για τη συνένωση νοσοκομείων. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της χαμηλής πληρότητας 50 μονάδων, που προκαλεί οικονομική αιμορραγία. Καταρτίζεται πρόγραμμα εγκατάστασης νέων, εξειδικευμένων νοσηλευτικών μονάδων.
Υπολειτουργούν πάνω από 50 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα

Προς ενοποίηση ή αλλαγή χρήσης οδεύουν 30 νοσηλευτικά ιδρύματα στην περιφέρεια και στην Αττική που εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά πληρότητας


Αλλάζει ο χάρτης των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. 

Νοσοκομεία συγχωνεύονται, αλλάζουν χρήση ή παραχωρούνται σε ιδιώτες. Η περιουσία τους αξιολογείται και το επόμενο διάστημα αναμένεται να δρομολογηθεί η αξιοποίησή της.

Στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούνται πυρετώδεις συσκέψεις για το θέμα και επίκεινται επίσημες ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται στην ουσία για τη συνέχιση του «σχεδίου Λοβέρδου», με το οποίο είχαν πραγματοποιηθεί εσωτερικές ανακατατάξεις, όπως συγχωνεύσεις τμημάτων και κατάργηση οργανικών θέσεων νοσηλείας.