Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Θα αντιπαλέψουμε τη φοροεπιδρομή και τα χαράτσια ΤΩΡΑ ή θα ενσωματωθούμε στη λογική της «υπευθυνότητας»;



Πληθαίνουν οι φωνές από εκφραστές και υπηρέτες τους συστήματος μέχρι το συμβιβασμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό και από τους «φίλους του λαού»..
  • με προτάσεις για αύξηση της περιόδου αποπληρωμής των δόσεων της φοροληστείας..
  • για περισσότερες δόσεις, με λιγότερο ποσό  σε κάθε δόση κλπ ..

 αλλά με τελικό αποτέλεσμα την αποδοχή των νόμων της φοροληστείας  και των χαρατσιών!!!


Θα αντιπαλέψουμε τη φοροεπιδρομή  και τα χαράτσια ΤΩΡΑ ή θα ενσωματωθούμε στη λογική της «υπευθυνότητας»;


Αυτό είναι το ερώτημα που μπαίνει πλέον αμείλικτα στο κόσμο της εργασίας, αλλά και σε όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα και ενώ μέχρι χθες είχαν υποβληθεί στις εφορίες μόλις 1, 9 εκατομμύρια δηλώσεις (το 1/3), τη στιγμή που το σύνολο τω δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν αγγίζουν τα 5,7 εκατομμύρια και η προθεσμία υποβολής λήγει στις 16 Ιούλη.

Το γεγονός αυτό φανερώνει   ότι εκατομμύρια συμπολίτες μας και ιδιαίτερα από φτωχά στρώματα προχωρούν ακριβώς  στη δημιουργία ενός  άτυπου κινήματος «δεν δηλώνω», κατά τα πρότυπα του κινήματος «δεν πληρώνω», παρά τις απειλές για σφαγιαστικές ποινές στους «παραβάτες», ξεπερνώντας  για μια ακόμα φορά και βγαίνοντας πολύ πιο μπροστά από  τις ταλαντεύσεις  τμήματος της  διαχειριστικής  αριστεράς και  την εσωστρέφεια ενός άλλου τμήματός της .

Ενώ,  ειδικά η «Αριστερά της ευθύνης»  αρκείται σε προτάσεις ανάσας μεν  για τα εξαθλιωμένα στρώματα  της κοινωνίας,  αλλά και  ηπιότερης διαχείρισης της φοροληστείας  για τους υπόλοιπους  εργαζομένους !!!

 Προτάσεις που εδράζονται στην αποδοχή  στην πράξη της φοροληστείας  και των σφαγιαστικών για τα λαϊκά στρώματα φορονόμων.

Κι όμως, αυτή στη στιγμή αυτό που χρειάζεται ο λαός μας είναι  να καταργηθούν ΤΩΡΑ τα χαράτσια , να καταργηθούν  ΤΩΡΑ οι νόμοι της φοροληστείας των εργαζομένων και να υπάρξει  ΤΩΡΑ ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα φορολογεί επιτέλους το κεφάλαιο και τους πλουτοκράτες,  θα   λαμβάνει υπόψη το εισόδημα , την οικογενειακή κατάσταση των εργαζόμενων, τις ανάγκες σπουδών  των παιδιών τους, θα αυξάνει το αφορολόγητο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, θα λαμβανει υπόψη   την ανάγκη για μια αξιοπρεπή ζωή.

Εδώ στην Πρέβεζα πάντως προς το παρόν δεν κουνιέται φύλλο!!!

Γιατί;
 
Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα μας ακούτε;