Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ανέστειλαν την απεργία τους οι Χαλυβουργοί


 Αναδημοσίευση από "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ"

Είναι εντελώς παρακινδυνευμένο να κάνουμε το παραμικρό σχόλιο για την σημερινή απόφαση την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην Χαλυβουργία Ασπροπύργου η οποία αποφάσισε την αναστολή της απεργίας. (107 ψήφισαν υπέρ της αναστολής, 14 κατά και 29 απείχαν από την ψηφοφορία).

Θα επιδιώξουμε αυτές τις μέρες να έχουμε μια αναλυτική συζήτηση με χαλυβουργούς –και να μην αρκεστούμε στις όποιες τηλεφωνικές πληροφορίες μπορεί να έχουμε- και την οποία συζήτηση θα παραθέσουμε σε βίντεο.

Είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη απόφαση της Γ.Σ. του σωματείου των Χαλυβουργών μας αιφνιδίασε, γιατί μόλις χτες μετά την συνάντηση που είχε το Δ.Σ των εργαζομένων Χαλυβουργών με τον υπουργό εργασίας Γ. Βούρτση, ο πρόεδρος του, Γ. Σιφωνιός είχε εκδώσει γραπτή δήλωση η οποία ανέφερε:

«Ο υπουργός Εργασίας της συγκυβέρνησης, για άλλη μια φορά, εμπαίζει τους απεργούς της Χαλυβουργίας. Στη συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου, το μόνο που δεσμεύτηκε είναι να μεταφέρει τις προτάσεις στον κ. Μάνεση και στις 10 το βράδυ να μεταφέρει την απάντηση του Μάνεση στο ΔΣ του Σωματείου.
Μαζί με τα ΜΑΤ που έχει στείλει για να περιφρουρήσει τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του Μάνεση, λειτουργεί και ως ταχυδρόμος του, για να μην έρχεται ο ίδιος στη συνάντηση και κουράζεται.
Είναι καθαρό ότι με την τακτική του αυτή προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για τον Μάνεση, για να χτυπήσει το σωματείο και τον αγώνα μας.
Χρειάζεται όλοι οι χαλυβουργοί να συσπειρωθούμε γύρω από το σωματείο μας, να το περιφρουρήσουμε και να συμμετάσχουμε μαζικά στην αυριανή μας συνέλευση για να αποφασίσουμε τα παραπέρα βήματά μας».