Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Επικοινωνιακά παιχνίδια: Νοσοκομείο Πρέβεζας αυτόνομο διοικητικά ή συγχωνευόμενο;



Ο  Μ. Κασσής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Ιωάννινα και Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Ηπείρου, κατά την  πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (Δευτέρα 22.04.2013) τοποθετούμενος ανέφερε πληροφορίες για  επικείμενη συγχώνευση του νοσοκομείου Πρέβεζας.

Στη σημερινή εκπομπή του  Prisma 95,1 και στην εκπομπή Βήμα στον Πολίτη, σε συνέντευξή  του με τον Κώστα Καζαντζίδη ανέφερε (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) ότι έχει τώρα διαβεβαιώσεις  ότι το Νοσοκομείο Πρέβεζας θα παραμείνει ως αυτόνομη Διοικητική μονάδα…

Αυτόνομο ή συγχωνευμένο;
Το παιχνίδι εντυπώσεων καλά κρατεί!!!

Μόνο που η πραγματική αλήθεια είναι  ότι τούτη τη στιγμή το Νοσοκομείο Πρέβεζας, αν και αυτόνομη διοικητικά νοσηλευτική μονάδα, βρίσκεται σε μια διαδικασία ραγδαίας υποβάθμισης και στα πρόθυρα ολοκληρωτικής  λειτουργικής κατάρρευσης.

Και αυτό δεν είναι ατύχημα, αλλά σχεδιασμένη και οργανωμένη πολιτική  (τρόικας-κυβερνήσεων), που έχει στόχο να συρρικνώσει τις δημόσιες δομές υγείας, έχοντας αφήσει τα νοσοκομεία στην τύχη τους, με ελάχιστη χρηματοδότηση και έχοντας κλείσει τις πόρτες των τακτικών προσλήψεων του αναγκαίου εξειδικευμένου προσωπικού.
Όσα νοσοκομεία  επιβιώσουν σαν  μονάδες δευτεροβάθμιας περίθαλψης -  και αυτά που θα επιβιώσουν θα είναι τα μισά σχεδόν από τα υπάρχοντα σήμερα- θα λειτουργούν με κριτήρια ιδιωτικής επιχείρησης, δηλαδή με σκοπό και κίνητρο το κέρδος.

Τα υπόλοιπα θα αρκεστούν στο ρόλο της κλινικής ημέρας ή ενός αναβαθμισμένου Κέντρου Υγείας είτε αυτόνομα διοικητικά είτε συγχωνευμένα ή διασυνδεόμενα. Και κάποια θα κλείσουν...

Και απέναντι σε αυτή την πολιτική  είναι που πρέπει να συνεχίσει να ορθώνει το ανάστημά της  η κοινωνία της Πρέβεζας.