Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ



Πίσω από τα παχιά λόγια του κυβερνητικού θιάσου ότι «τα δύσκολα τελείωσαν και τώρα έρχεται η ανάκαμψη», κρύβεται η αλήθεια ότι και το τρίτο μνημόνιο εξυπηρετεί τράπεζες, δανειστές τοκογλύφους και ετοιμάζονται ήδη να ζητήσουν ένα νέο γύρο θυσιών και ένα νέο «κούρεμα» των δικαιωμάτων μας. Τρία χρόνια μνημονίων έχουν οδηγήσει την δημόσια υγεία και περίθαλψη κυριολεκτικά στην κατάρρευση. Νοσοκομεία, χιλιάδες κλινικές, κλίνες και τμήματα καταργούνται με τους νέους οργανισμούς, οι κλάδοι υγείας των ασφαλιστικών ταμείων καταργήθηκαν και αντικαταστάθηκαν από το ναυάγιο του ΕΟΠΥΥ.
Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, λόγω έλλειψης προσωπικού, υποδομών και υλικών. Ταυτόχρονα το 5ευρω, το ακριβό φάρμακο, τα ακριβά νοσήλεια , έκλεισαν την πόρτα για τα δημόσια νοσοκομεία σε χιλιάδες ανασφάλιστους εργαζόμενους. Η προσπάθειά τους να φορτώσουν στους εργαζόμενους τα βάρη της βαθιάς δομικής καπιταλιστικής κρίσης, σημαίνει ακόμα περισσότερες περικοπές στο ΕΣΥ, νέα χτυπήματα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, μειώσεις μισθών, περικοπές, απλήρωτη εργασία. Είναι πρόκληση την ώρα που έδωσαν και δίνουν δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, να κλείνουν νοσοκομεία, να αφήνουν απλήρωτους τους γιατρούς, χωρίς προσωπικό τα νοσοκομεία και κλειστά τα κρεβάτια στις ΜΕΘ.
Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας, δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα στην προσπάθεια διάλυσης των νοσοκομείων. Το πρόβλημα της υποβάθμισης της υγείας δεν είναι ένα ζήτημα τοπικιστικό, αλλά συνολικής υποβάθμισης των νοσοκομείων όλης της περιοχής στα οποία θα καταργηθούν και θα συγχωνευτούν κλινικές και θα υποβαθμιστούν συνολικά οι παροχές υγείας, μέχρι την οριστική ιδιωτικοποίησή τους.
Οι προσπάθειες των τοπικών παραγόντων (περιφέρεια, δήμοι) ρίχνουν νερό στο μύλο της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής. Να μην αφήσουμε την τύχη του αγώνα μας στα χέρια των τοπικών «παραγόντων». Κανένας «παράγοντας» δεν πρόκειται να μας λύσει το πρόβλημα. Ο μόνος καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη του Λαού είναι οι μαζικοί και ανυποχώρητοι αγώνες του. Για αυτό ακριβώς το λόγο χαιρετίζουμε την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ που με μπροστάρη το σύλλογο εργαζομένων στο νοσοκομείο, πραγματοποίησε μια σειρά κινητοποιήσεων, και άνοιξε το θέμα σε όλη την κοινωνία μαζεύοντας 12000 υπογραφές. Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους συλλόγους να πλαισιώσουν την επιτροπή. Καλούμε αυτούς που χαϊδεύουν την επιτροπή αγώνα και κρύβουν την απραξία τους πίσω της, αλλά και αυτούς που ροκανίζουν τη δράση της στο όνομα της «ιδεολογικής καθαρότητας», να αναθεωρήσουν τη στάση τους στην κατεύθυνση μιας αυθεντικής αγωνιστικής ενότητας του λαού.  
Να παλέψουμε από κοινού για αναβάθμιση του νοσοκομείου, με αύξηση των κλινών στα πραγματικά επίπεδα αναγκών. Προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Αύξηση των κονδυλίων για την υγεία. Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία και την εθνικότητα. Έξω οι επιχειρήσεις από την υγεία.
Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς από Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Τη συνέχιση των θυσιών, τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο όνομα της πληρωμής των τόκων και του χρέους. Θέλουμε ένα κίνημα που να παλεύει για στάση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους, διαγραφή του χρέους και όχι των νοσοκομείων. Για σπάσιμο από την θανάσιμη μέγγενη του ευρώ και της ΕΕ. Χρηματοδότηση με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας για δημόσια υγεία και περίθαλψη, εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο ενάντια στους εκβιασμούς και την ανθρωπιστική κρίση που σπέρνουν οι τροικανοί.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα