Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας: Ελάχιστο χρεος μας να κινητοποιηθούμε!




Εμείς και οι ασθενείς που καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή, ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα την οριακή πια κατάσταση των νοσοκομείων.
Ξέρουμε πολύ καλά πως την ίδια στιγμή που η γενικευμένη φτωχοποίηση και η υποτυπώδης λειτουργία ενός Ε.Ο.Π.Υ.Υ. υπό κατάρρευση οδηγούν όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στα νοσοκομεία. Κάθε νέα περικοπή του προϋπολογισμού σημαίνει λιγότερο προσωπικό, περισσότερες ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα, λιγότερα χειρουργικά τραπέζια και κλίνες ΜΕΘ σε λειτουργία, όλο και μικρότερο αριθμό σημαντικών εργαστηριακών εξετάσεων.
Σημαίνει συνεχείς περικοπές αποδοχών και μισθούς πείνας, συνεχή συρρίκνωση εφημεριακών προγραμμάτων, σημαίνει τελικά συνθήκες δουλειάς χωρίς αξιοπρέπεια.
Όλο και πιο συχνά βιώνουμε το δράμα των ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν μπορούν να χειρουργηθούν ή να συνεχίσουν την φαρμακευτική τους αγωγή γιατί έχουν χάσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα….
Και την ίδια στιγμή, «συνάδελφοι» συνεχίζουν να παρανομούν και να πλουτίζουν, να λυμαίνονται τα δημόσια νοσοκομεία και να στήνουν «μαγαζιά» και την κυβέρνηση να τους «θυμάται» μόνο όταν χρειάζεται να διαβάλει συλλήβδην το σώμα των νοσοκομειακών γιατρών.
Μέσα σ’ αυτό το εφιαλτικό τοπίο, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να κινητοποιηθούμε. Όσο μένουμε απλά οργισμένοι, τίποτα δεν θ’ αλλάξει.
Δίνοντας καθημερινά την μάχη για να κρατήσουμε τα νοσοκομεία σε λειτουργία, χρειάζεται να στείλουμε και ένα μήνυμα αγώνα για να ανατραπεί η πολιτική που μας έχει φέρει σ’ αυτή την κατάσταση μαζί με αυτούς που ευθύνονται.

ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ.
================================
ΑΠΕΡΓΙΑ 17/4/2013
 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ 11 πμ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ 6η Υ.ΠΕ.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 23/4/2013,
 8 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.