Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Κλάμα ορισμένοι σήμερα στην Πρέβεζα…


Η σημερινή συγκέντρωση και το συλλαλητήριο  ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Πρέβεζας είχαν επιτυχία.
Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε στην πόλη τα τελευταία χρόνια.
Αυτό αναγνωρίστηκε από αρκετά τοπικά ΜΜΕ και ιστοσελίδες.
Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι  που εξέφρασαν  την «απογοήτευση»  τους για τη συμμετοχή του κόσμου, θεωρώντας την  «μικρή».
Τη συνέκριναν  μάλιστα με τις 12.000 περίπου υπογραφές  που είχαν συγκεντρωθεί για το ίδιο σκοπό το προηγούμενο διάστημα!!!
Δεν θέλει όμως υψηλό δείκτη ευφυΐας για να  καταλάβεις ότι άλλο πράγμα να ζητάς και να παίρνεις  απλά μια υπογραφή για ένα συγκεκριμένο σκοπό   από έναν  πολίτη και άλλο πράγμα να του ζητάς να χάσει και 3-4 ώρες από το μεροκάματό του , να βγει  στο δρόμο μεσημεριάτικα και να διαδηλώνει για τον ίδιο σκοπό .
Ούτε επίσης αποτελεί ιδιαίτερα δύσκολο διανοητικό καθήκον να συγκρίνεις τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις τα τελευταία   χρόνια στην Πρέβεζα, για εξίσου και ίσως πολύ πιο «σημαντικά» ζητήματα (μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, κατακρεούργηση μισθών συντάξεων , κατάργηση συλλογικών συμβάσεων , χαράτσια, απολύσεις, κλπ) με τη σημερινή διαδήλωση.
Όποιος είναι «στους δρόμους»  όλα αυτά τα χρόνια αντιλαμβάνεται πολύ καλά τι γράφουμε…
Όπως επίσης δεν θέλει και ιδιαίτερες « δημοσιογραφικές»  ικανότητες για να αντιληφθείς ότι η σημερινή συγκέντρωση και η πορεία για το νοσοκομείο  είχε και μια άλλη  σύνθεση ,  πολύ διαφορετική από όλες τις μέχρι τώρα. Βγήκαν  πολλοί άνθρωποι και διαδήλωσαν  πέρα από τους  «γνωστούς  αγνώστους»  που κάθε   τόσο συναντιόμαστε στους δρόμους, στις κινητοποιήσεις, στις απεργίες , στις ακτιβιστικές δράσεις. Γι αρκετούς και αρκετές μάλιστα ήταν και το «βάπτισμα του πυρός».  Και αυτό είναι  ιδιαίτερα ελπιδοφόρο .
Θα μου πείτε  τώρα ..
Θα σε έβλαπτε αν είχε  5000 χιλιάδες κόσμο σήμερα στη διαδήλωση για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας;
Όχι  καθόλου ! 
Μόνο που αυτό,  για τα μεγέθη της Πρέβεζας,  ισοδυναμεί με μια συγκέντρωση στην Αθήνα της τάξης του 1, 5 εκατομμυρίου πραγματικών   διαδηλωτών !!!!
Γιατί αν   είχαμε σήμερα 5000 Πρεβεζάνους ή κατ’  άλλους 12000 στη διαδήλωση... (όσες και οι υπογραφές στο Ψήφισμα Πολιτών Πρέβεζας!!!!)  , τότε η χώρα έμπαινε σε άλλη κατάσταση…
Πολύ διαφορετική…
Τότε γιατί τόσο «κλάμα» από  ορισμένα τοπικά sites;
Μη ψαρώνετε.
Κάποιοι ενοχλούνται με την επιτυχία της κινητοποίησης.
Κάποιοι επίσης με τους φορείς που την οργάνωσαν.
Και τέλος  πάντων υπάρχει και μια κοινή ιδεολογία και πολιτική τοποθέτηση που τους  ενώνει... 
Ίσως και η ανάγκη βιοπορισμού...
Και ο νοών νοείτω!!!