Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Κατάληψη Ικαριωτών στο Νοσοκομείο Σάμου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18/4/2013
Σε κατάληψη βρίσκεται από σήμερα το πρωϊ το γραφείο της Διοίκησης του Γ.Ν.Σάμου από κατοίκους, εργαζόμενους, εκπρόσωπο του Δήμου Ικαρίας (Αντιδήμαρχος Αγίου Κηρύκου) και εκπροσώπους Συλλόγων της Ικαρίας, εφαρμόζοντας απόφαση της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία.
Δυο μήνες μετά την απόφαση της 18ης Φεβρουαρίου του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου (ΚΕΣΥΠΕ) για την αυτονόμηση του Νοσοκομείου Ικαρίας, η απόφαση αυτή παραμένει υπόσχεση. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να ενημερωθούν για την τύχη της νομικής κατοχύρωσης της απόφασης αυτονόμησης του Νοσοκομείου Ικαρίας καθώς οι φόβοι των κατοίκων για υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ικαρίας έχουν αποδειχθεί υπαρκτοί μετά τη τελευταία άνιση κατανομή των επιχορηγήσεων.
Στη προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με τον Γενικό Γραμματέα Υγείας κ.Καλλίρη από το γραφείο της Διοικήτριας του Γ.Ν. Σάμου, αντιμετωπίσαμε την απαξιωτική άρνησή του να μιλήσει με τους κατοίκους και εκπροσώπους φορέων της Ικαρίας, πράγμα που επιβεβαιώνει τις υποψίες μας ότι το ζήτημα της αυτονόμησης έχει παγώσει.
Μετά από τη στάση αυτή αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη κατάληψη και να παραμείνουμε στο γραφείο της Διοικήτριας ζητώντας υπεύθυνη και ειλικρινή ενημέρωση για την πορεία της απόφασης αυτονόμησης του Νοσοκομείου Ικαρίας. Παραμένουμε στο Νοσοκομείο Σάμου με μοναδικό αίτημα να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση της 18ης Φεβρουαρίου. Απαιτούμε σεβασμό στις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών και στους κατοίκους τους.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία σε Ικαρία- Φούρνους