Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Πρόσθετες αμοιβές υγειονομικών: Εκτέλεση από το σημείο του πέναλτι





Δεν φτάνει που το προσωπικό των νοσοκομείων και κέντρων Υγείας του ΕΣΥ κάθε χρόνο μειώνεται κατά χιλιάδες.
Δεν φτάνει που  σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, οι ελλείψεις σε ανθρώπινους πόρους, σε γιατρούς ανέρχονται στις εξίμισι χιλιάδες και σε νοσηλευτές σε πάνω από είκοσι χιλιάδες.
Δεν φτάνει που από τους εννιακόσιους πενήντα τρεις γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι έχουν ήδη κριθεί, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενέκρινε για πρόσληψη μόνο εκατόν πενήντα θέσεις!!! 
Δεν φτάνει, όσον αφορά τους νοσηλευτές, που το  Μνημόνιο που ψηφίστηκε το Νοέμβρη –ο ν.4093- σε παράρτημά του προβλέπει μείωση του προσωπικού που υπηρετεί κατά δεκατρείς χιλιάδες έως το 2017.
Δεν φτάνει που κάθε χρόνο το συνεχώς μειούμενο προσωπικό στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας αναλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο βάρος πρόσθετης εργασίας και υπερεργασίας ξεπερνώντας πια τα όρια σωματικής και ψυχικής αντοχής.
Δεν φτάνει που κάθε χρόνο οι αντίστοιχες  πιστώσεις για την πρόσθετη εργασία μειώνονται σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Δεν φτάνει που και η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για την πληρωμή εφημεριών των γιατρών  και πρόσθετης και νυχτερινής εργασίας των υπολοίπων υγειονομικών, μέσα στο 2012 έως σήμερα, προβλέπει ένα κονδύλι που δεν καλύπτει όλα τα δεδουλευμένα .
Δεν φτάνει που ένα μέρος του κονδυλίου αντλείται από τις πιστώσεις του 2013 και έτσι είναι σίγουρο  ότι θα υπάρξει πρόβλημα με την εξόφληση των δεδουλευμένων του 2013 (εφημερίες, νυχτερινά, εξαιρέσιμα)..
 
Έχουμε και το γεγονός όπως ανέφερε και ο υπουργός  ότι υπάρχουν δεκατέσσερις ενδιάμεσοι σταθμοί μέχρι να εγκριθεί το κονδύλι των εφημεριών και γενικά των πρόσθετων αμοιβών!!!

Δηλαδή εκτέλεση περίπου  από το σημείο του πέναλτι.

ΥΓ. Δούλους θέλουν , με αμοιβές δούλων σε νοσοκομεία επιχειρήσεις!