Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Σύλλογος Νεφροπαθών Πρέβεζας: «Η υπομονή μας εξαντλείται...»



 Αναδημοσίευση από την ιστoσελίδα atpreveza.gr

Ανακοίνωση με την οποία παραθέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς της Πρέβεζας, αλλά και οι υπόλοιποι νεφροπαθείς της ευρύτερης περιοχής, εξέδωσε ο Σύλλογος Νεφροπαθών Πρέβεζας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με ικανοποίηση αλλά και μεγάλη επιφύλαξη πληροφορηθήκαμε ότι στο πλαίσιο της συνάντησης των μελών της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Παναγιώτη Κατσίβελα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας στην Πάτρα, τέθηκε το ζήτημα της στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας με τουλάχιστον έναν επιπλέον νεφρολόγο.
Το Νοσοκομείο, όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει, διαθέτει μία Νεφρολογική Κλινική και μία Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, οι οποίες λειτουργούν με έναν μόνο νεφρολόγο και ως εκ τούτου είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν όλες οι ανάγκες των νεφροπαθών.
Η κάλυψη του κενού αυτού, σύμφωνα με την υπόσχεση του κ. Κατσίβελα, θα γίνει σε δεύτερο χρόνο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι υποσχέσεις για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στις σοβαρότατες ελλείψεις του Μονάδας Τεχνητού Νεφρού δε θα μείνουν στα…λόγια, αλλά άμεσα θα γίνουν πράξεις, καθώς ο χρόνος κυλά εις βάρος των ασθενών.
Το ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό της μονάδας συρρικνώνεται δραματικά τα τρία τελευταία χρόνια και η αγωνία για την τύχη των νεφροπαθών που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο Πρέβεζας αυξάνεται.
Ο νεφρολόγος είναι αδύνατον να εφημερεύει πάνω από 15 ημέρες το μήνα, ενώ ο αριθμός των νοσηλευτριών ο οποίος μειώθηκε κατά το 1/3 (10 από 15) δεν επαρκεί για τις ανάγκες μας.
Η υπομονή μας εξαντλείται και παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση στο πρόβλημά μας και ένα τέλος στην καθημερινή μας αγωνία.

Σύλλογος Νεφροπαθών Πρέβεζας

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Μπακόλας».