Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου : Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους.




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Συμπολίτη-ισσα
Εμείς οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Μεσολογγίου καθημερινά παλεύουμε να κρατήσουμε όρθιο το Νοσοκομείο μας,  ένα Νοσοκομείο που δικαιωματικά αξίζει να έχει η πόλη μας. Τα στοιχεία που δώσαμε στη δημοσιότητα πριν λίγο καιρό το αποδεικνύουν. Είμαστε αυτοί που κάτω από αντίξοες συνθήκες και με προσωπικό κόστος, πολλές φορές στεκόμαστε δίπλα σου έτοιμοι να σου προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Είμαστε αυτοί που αντιδρούμε - διαδηλώνουμε δίπλα σου, που διατρανώνουμε στην τρικομματική κυβέρνηση, στην τρόικα και στους υποστηρικτές όλων των μέχρι σήμερα αντιλαϊκών πολιτικών:
 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!
Τις τελευταίες δεκαετίες ο λαός μας δέχτηκε έναν αδυσώπητο πόλεμο από όλους όσους κυβέρνησαν, ο οποίος μέρα με την ημέρα γίνεται πιο σκληρός, πιο απάνθρωπος. Μας έχουν πάρει πίσω όλα αυτά που με αγώνες, θυσίες και αίμα είχαμε κατακτήσει. Δεν διστάζουν να θυσιάσουν ακόμα και την υγεία και τη ζωή μας δίνοντας τη χαριστική βολή στα ήδη απαξιωμένα Δημόσια Νοσοκομεία, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές.
Η πολιτική της Ευρωπαϊκής  Ένωσης που υλοποιεί η συγκυβέρνηση με τον ασφυκτικό έλεγχο της Τρόικα επιβάλλει:
α.Το κλείσιμο - συγχώνευση νοσοκομείων, τμημάτων και κλινικών πανελλαδικά.
β.Τη μείωση του προσωπικού (που ήδη είναι κάτω από το όριο ασφαλείας).
γ.Τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικά από απλά αναλώσιμα μέχρι και υλικά για χειρουργικές επεμβάσεις.
δ.  Τελικά την Κατάργηση με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο της έννοιας της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας. Κάθε ασθενής πληρώνει από την τσέπη του πια, την επίσκεψη στο γιατρό, τις εξετάσεις, τα φάρμακα, τη νοσηλεία του. Με το ποσοστό των ανέργων να αποτελεί πανευρωπαϊκό ρεκόρ, τους φόρους και τα χαράτσια να πέφτουν βροχή έχουν το θράσος οι άθλιοι να ζητούν από τον κόσμο να πληρώσει από αυτά που δεν έχει, για να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου!!!
Όσοι πιστεύουν ότι το νέο νοσοκομείο Αγρινίου θα λύσει τα προβλήματα της υγείας στην περιοχή μας γελιούνται. Η κατάσταση εκεί θα είναι πολύ χειρότερη. Γιατί αυτός είναι ο σκοπός τους :H μετατροπή της υγείας από κοινωνικό  δικαίωμα σε πηγή κέρδους γιαυτούς.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο μας (όπως και σε άλλα σε όλη την Ελλάδα) αντιδρούμε σε αυτά τα σχέδια και σε καλούμε να συμπορευτείς μαζί μας!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι να χαράξουμε τη δική μας γραμμή αντίστασης!
Υπερασπιζόμαστε όχι μόνο τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά και το δικαίωμα όλων μας για αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
Θα προσπαθήσουν να βάλουν εμπόδια στον κοινό μας αγώνα . Η υπονόμευση και συκοφάντηση αγώνων είναι παλιά τους τέχνη.
Μη σταθείς απέναντι μας – Μη μένεις αδιάφορος!

Στάσου πλάϊ μας, διαδήλωσε μαζί μας, απαίτησε μαζί μας:

                                                       
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!