Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ένταξη του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ




 Από Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας ,Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 25 Απριλίου 2013

Την ένταξη του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης.
Συγκεκριμένα, μετά από σύσκεψη που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κοκκόρη και τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, αποφασίστηκε η ενσωμάτωση των δομών του ΟΠΑΔ στον οργανισμό του ΙΚΑ, με στόχο αφενός, την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Δημοσίου καθώς αυξάνονται σημαντικά τα σημεία εξυπηρέτησης και αφετέρου, τη σημαντική εξοικονόμηση πόρων.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας:
«Στην προσπάθεια νοικοκυρέματος η κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας προχωράει σε μία ακόμη διαρθρωτική αλλαγή.
Οι δομές του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, του ΟΠΑΔ, ενσωματώνονται στο ΙΚΑ.
Η ατέλειωτη ταλαιπωρία και οι βασανιστικές ουρές τελειώνουν οριστικά.
Η μέχρι σήμερα εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που γινόταν από ένα κατάστημα στην Αθήνα, τώρα θα γίνεται από ένα διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων του ΙΚΑ στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Με την αλλαγή αυτή επιτυγχάνεται αναβάθμιση των υπηρεσιών στους περίπου 1.5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του Δημοσίου και παράλληλα σημαντική εξοικονόμηση πόρων, καθώς ενοίκια και λοιπές λειτουργικές δαπάνες θα σταματήσουν να υπάρχουν.
Τέλος, θεωρώ ιδιαίτερα θετικό ότι την απόφαση μας αυτή ενισχύουν και οι εργαζόμενοι αλλά κυρίως η ίδια η ΑΔΕΔΥ.
Επίσης, ο διοικητής του ΙΚΑ τόνισε τα εξής:
«Η ένταξη του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι επιβεβλημένη και επωφελής δεδομένου ότι αφενός βελτιώνει τις δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υγείας σε χρήμα προς τους δημόσιους υπαλλήλους και αφετέρου επιτυγχάνει σημαντικές οικονομίες κλίμακας με την ενσωμάτωση ενός δημόσιου οργανισμού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Επιπρόσθετα, η ενσωμάτωση των 250 περίπου απασχολούμενων στον ΟΠΑΔ στην ενιαία δομή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αναμένεται να βελτιώσει την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».