Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν Πρέβεζας: Μείωση οργανικών θέσεων- Στάση εργασίας και διαμαρτυρία στις 17 Απριλίου



       Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
     Το Υπουργείο Παιδείας και στη συνέχεια οι περιφέρειες εκπαίδευσης (διαιρώντας το συνολικό αριθμό των μαθητών κάθε σχολείου με το 25) επιδιώκουν να αλλάξουν την οργανικότητα των σχολείων. Με βάση το συγκεκριμένο έγγραφο η ύπαρξη ενός εξαθέσιου σχολείου απαιτεί 126 μαθητές, ενώ σχολεία με κάτω από 100 μαθητές μετατρέπονται απευθείας σε τετραθέσια. Έτσι  εάν ακολουθηθούν στην πράξη αυτού του είδους τα «παιδαγωγικά κριτήρια», πάρα πολλές  σχολικές μονάδες είτε θα μετατραπούν σε 4 ή 5θέσιες, είτε θα συγχωνευτούν δημιουργώντας ασφυκτικές και αντιπαιδαγωγικές συνθήκες μάθησης.
    Φαίνεται λοιπόν  ξεκάθαρα ότι το Υπουργείο σχεδιάζει να παρακάμψει τις νόμιμες διαδικασίες μεταβολών σχολικών μονάδων, βάζοντας στην «προκρούστεια κλίνη»  την εκπαίδευση και με καθαρά λογιστική αντίληψη επιχειρεί να καταργήσει με συνοπτικές διαδικασίες χιλιάδες οργανικές θέσεις οδηγώντας στον δρόμο των αναγκαστικών μετακινήσεων και της διαθεσιμότητας χιλιάδες συναδέλφους                                        
   Η πολιτική που ακολουθείται από την τρικομματική κυβέρνηση είναι πλέον προφανές, και στον πλέον «αθώο» πολιτικά, ότι στόχο δεν έχει τον «περιορισμό του υπερμεγέθους και σπάταλου κράτους» αλλά το να πλήξει συθέμελα τις κοινωνικές δομές και να περιορίσει κάθε δημόσια παροχή.
   Η κυβέρνηση αντιμετωπίζοντας και υπολογίζοντας τα πάντα υπό το λογιστικό πρίσμα κόστους - οφέλους, σαν να είναι τα κοινωνικά αγαθά υπηρεσίες μιας ιδιωτικής επιχείρησης, ουσιαστικά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να καταδικαστεί η χώρα μας σε μόνιμη οικονομική και μορφωτική υποβάθμιση.
*      Επειδή, όμως, τα παιδιά δεν είναι αχλάδια που πρέπει να στοιβάξουμε στα κουτιά του σχετικού προγράμματος κατανάλωσης φρούτων,
*      Επειδή η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας σταματημό δεν έχει,
*      Επειδή έχουμε ευθύνη απέναντι στους μαθητές τις μαθήτριες και τα παιδιά μας,
Καλούμε
- όλα τα μέλη μας, έστω και τώρα που κανείς πλέον δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος, να είναι σε επαγρύπνηση για να μπορέσουμε να εκφράσουμε συλλογικά την αντίδρασή μας, όπως μπορούμε
- τους γονείς να αντιδράσουν δυναμικά στις συγχωνεύσεις που υποβαθμίζουν την παρεχόμενη εκπαίδευση των παιδιών τους
- τους τοπικούς φορείς του νομού να στηρίξουν τα σχολεία και την εκπαιδευτική κοινότητα γιατί, με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, πολλά είναι τα σχολεία του νομού μας που θα υποβαθμισθούν.

   Το Δ.Σ του συλλόγου μας δεσμεύεται ότι θα δώσει , με όλες τις δυνάμεις του, τη μάχη να μην χαθεί καμιά οργανική θέση, να μην υποβαθμιστεί καμιά σχολική μονάδα και προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας , για τις τρεις (3) τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου(11:00-14:00) την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε. (Φόρος έναντι ΑΤΕ) καλώντας τα μέλη του, τους γονείς και τους τοπικούς φορείς να πάρουν μαζικά μέρος σ’ αυτή, γιατί η δυναμική και αποφασιστική παρουσία όλων είναι η μοναδική απάντηση στην αυθαιρεσία του Υπουργείου και της Τρόικας, είναι η μοναδική απάντηση αξιοπρέπειας προς τα παιδιά μας. Τα σχέδιά τους πρέπει να ακυρωθούν και όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!

   Επίσης το Δ.Σ του Συλλόγου μας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην Επιτροπή Αγώνα Υγείας Πρέβεζας και καλεί τους συναδέλφους μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε. να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στο χώρο του Νοσοκομείου για την αναβάθμισή του και την παροχή δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας για όλους, γιατί η υγεία είναι δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα προς διατίμηση.


                                           Για το ΔΣ

           Ο Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας               


       Βασίλειος Ζυγούρης                              Ματθαίος Φιλιππούσης