Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

SOS : ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ




Κυριολεκτικά κινδυνεύει η ζωή των ασθενών  κυρίως από την έλλειψη εδώ και ένα μήνα τώρα του SINTROM ( φτηνό γύρω στα 4 ευρώ αντιπηκτικό που χρησιμοποιείται στην κολπική μαρμαρυγή και στις προσθετικές μηχανικές βαλβίδες)
Στην πλήρη αρρυθμία που πάσχουν γύρω στο 10 %των ηλικιωμένων  μπορεί να αντικατασταθεί με  ένα άλλο πανάκριβο αντιπηκτικό άξιας 100 ευρώ  με συμμετοχή στα 25 ευρώ.  Είναι δυσβάστακτο το  κόστος και για τους ασθενείς αλλά και τα ταμεία τους Με την απεργία όμως των φαρμακοποιών πρέπει να πληρώνουν όλο το κόστος δηλαδή 100 ευρώ το μήνα. Που να τα βρούν  όταν λαμβάνουν  και αλλά φάρμακα και θα   πρέπει να δίνουν την ολόκληρη  πενιχρή σύνταξη τους μόνο για τα φάρμακα.
Στις   χειρουργημένες  όμως μηχανικές βαλβίδες  δεν υπάρχει άλλο αντικατάστατο αφού  οι διάφορες ενέσιμες ηπαρίνες  μόνο προσωρινά μπορούν να χρησιμοποιηθούν  χωρίς το αντιπηκτικό οι βαλβίδες  σίγουρα θρομβώνονται και ο ασθενής οδηγείται στον θάνατο.
Από ότι φαίνεται η έλλειψη αυτή του φαρμάκου οφείλεται στην κερδοσκοπία αφού  στο εξωτερικό το Sintrom πωλείται 15 ευρώ και φαρμακέμποροι που το επανεξάγουν  βγάζουν κέρδος  αφορολόγητο γύρω στα 10 το κουτί.
Πρέπει άμεσα  Π. Ι. Σ  και οι  τοπικοί σύλλογοι να αντιδράσουν.

                                                ΝΙΚΟΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ
                                                  ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ