Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Κατάληψη στα γραφεία του Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» από εργαζόμενους!



Από Epirus Gate

Τα γραφεία της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χατζηκώστα κατέλαβαν από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ζητώντας την καταβολή των αργιών και των νυχτερινών που τους οφείλονται από τις αρχές του έτους. 

Πριν καλά-καλά εξομαλυνθεί η λειτουργία του νοσοκομείου από την επίσχεση εργασίας που πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα οι ειδικευόμενοι γιατροί, οι εργαζόμενοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και καθημερινά να βρίσκονται στα γραφεία της Διοίκησης μέχρι να τους καταβληθούν τα ποσά που τους οφείλονται. 

Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπως και άλλα νοσοκομεία της χώρας ζητούν έκτακτη χρηματοδότηση προκειμένου να καλυφθούν οι οφειλές προς τους εργαζόμενους, καθώς οι περικοπές στους προϋπολογισμούς έγιναν αφού είχε καθοριστεί το πρόγραμμα και αφού οι εργαζόμενοι είχαν ήδη δουλέψει. 

Όπως εξήγησε στους εργαζόμενους ο Διοικητής Φώτης Βάβας έχουν γίνει μέχρι στιγμής τρία αιτήματα στα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, χωρίς να υπάρξει θετική απάντηση. 

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους τονίζουν πως οι συνεχείς περικοπές στις αποδοχές τους, σε συνδυασμό με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους έχουν οδηγήσει στην απόγνωση, καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και στην αυξημένη φορολογία. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Γιώργο Γεωργάρα οι εργαζόμενοι απαιτούν τα δεδουλευμένα τους «εδώ και τώρα» και ζητούν την άμεση χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου οι πολίτες να έχουν την δημόσια υγεία που τους αξίζει και να διασφαλιστούν οι συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πολλοί εκ των οποίων λαμβάνουν ελάχιστες αποδοχές, μετά τις συνεχείς μειώσεις και την παρακράτηση των δόσεων στα δάνεια. 

Στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου Χατζηκώστα βρέθηκε και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας, ο οποίος κάλεσε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα σε ενότητα και αγώνα. «Δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να μην λαμβάνουν τα χρήματα για τα οποία έχουν δουλέψει», σημείωσε χαρακτηριστικά καλώντας και τους πολίτες να συμπαρασταθούν.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ