Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


Σε ολόκληρη την Ελλάδα εντείνονται οι επισχέσεις από Ειδικευόμενους και Ειδικευμένους Ιατρούς, ενώ σε αρκετά συμμετέχει και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό. Ο αγώνας δεν αφορά μόνο τα δεδουλευμένα των προηγούμενων μηνών. Αφορά πρώτα απ’ όλα τον ακρωτηριασμό των αποδοχών μας της συνολικής τάξης του 50%, τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την απώλεια χιλιάδων κλινών παράλληλα με την αύξηση προσέλευσης στο ΕΣΥ, την ταυτόχρονη μείωση των θέσεων Ειδικότητας, και την απώλεια του δικαιώματος στην ολοκληρωμένη θεραπεία για τον ασφαλισμένο και ανασφάλιστο ασθενή.

Καλούμε όλους του Ιατρούς και τους Υγειονομικούς σε εξέγερση για την ανατροπή των μέτρων που καταστρέφουν το ΕΣΥ και εξαθλιώνουν εργαζόμενους και αρρώστους.
        
Στην επίσχεση εργασίας αναστέλλεται πλήρως η τακτική λειτουργία των νοσοκομείων και εξυπηρετούνται μόνο τα άκρως επείγοντα περιστατικά. Τονίζουμε ότι σε νοσηλευτικά ιδρύματα ή μεμονωμένα τμήματα αυτών όπου οι Ειδικευμένοι Ιατροί δεν συμμετέχουν μαζικά και ουσιαστικά στην κινητοποίηση, οι Ειδικευόμενοι Ιατροί θα αποχωρούν από το εφημεριακό έργο.
        
Υπενθυμίζουμε ότι σε τμήματα που η επίσχεση εργασίας δεν είναι καθολική, οι μη συμμετέχοντες στην κινητοποίηση εξυπακούεται ότι θα αναλαμβάνουν όλες τις υποχρεώσεις εφημερίας.
        
Καθιστούμε σαφές ότι οποιασδήποτε άμεση ή έμμεση απειλή ή εκβιασμός από κρατικές υπηρεσίας, διοικήσεις, διευθυντές, κ.α. θα καταγγέλλονται επώνυμα στους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, ενώ όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς θα επιβλέπουν την άμεση και αυστηρή τιμωρία των υπευθύνων.
        
Όλοι που ασκούν το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας συμμετέχουμε, παρουσία μελών του ΚΙΝΙ και εκπροσώπων του προεδρείου της ΟΕΝΓΕ και του ΠΙΣ, στα εξής:

1.Ενημερωτική εξόρμηση-παράσταση διαμαρτυρίας στις διοικήσεις του ΓΝΑ «Σωτηρία» και του ΓΚΑ «Γεννηματάς» την Παρασκευή 21/9/12, 8:00πμ στην πύλη του «Σωτηρία»
2.Ιδία παράσταση Δευτέρα 24/9/12 8:00πμ στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»
3.Παράσταση Τρίτη 25/9/12 8:00πμ στο ΓΝΘ «ΑΧΕΠΑ»
4.Πανεργατική διαδήλωση την Τετάρτη 26/9/12
5.Συνάντηση με νομικό σύμβουλο κο Μ. Μιχαήλ την Παρασκευή 28/9/12 12:30μμ στο Δώμα του Ευαγγελισμού, για διευκρίνιση των νομικών ζητημάτων.

Στη Συντονιστική Γενική Συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι Αγροτικών Ιατρών, Ιατρών σε αναμονή έναρξης Ειδικότητας, μέλη του Κινήματος Νέων Ιατρών, καθώς και αντιπρόσωποι από τα κάτωθι νοσοκομεία:
 1. ΓΝ Κορίνθου
 2. ΓΝΑ «Σωτηρία»
 3. ΓΝΑ «Αρεταίειο»
 4. ΨΝΑ «Δαφνί»
 5. ΓΚ Νίκαιας
 6. ΓΝΑ «Αγ.Όλγα»
 7. 7ο ΙΚΑ Πατησίων
 8. ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»
 9. ΓΝΑ «Σισμανόγλειο»
 10. 1ο ΙΚΑ
 11. ΓΝΑ «Ιπποκράτειο»
 12. ΓΚΑ «Γεννηματάς»
 13. ΓΝΔΑ «Αγ.Βαρβάρα»
 14. ΓΝ Πύργου
 15. Ασκληπίειο Βούλας
 16. Τζάνειο Πειραιά

 Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2012