Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

«Διεμερίσαντο τὰ ἱμάτια μου ἑαυτοῖς, καὶ ἐπὶ τὸν ἱματισμόν μου ἔβαλον κλῆρον»…



Στις 14 Αυγούστου γράφαμε σε ένα δημοσίευμά μας (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

"Είμαστε στη τελική φάση του σχεδίου.
Ακόμη ένας γρήγορος γύρος άγριων  μισθολογικών περικοπών ,  άγριων περικοπών συντάξεων και απολύσεων..
Κλείσιμο νοσοκομείων και πανεπιστημίων..
Ξεπούλημα πλήρες της  δημόσιας περιουσίας , των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, αλλά και   ατομικής περιουσίας (διαρροές για 100.000 πλειστηριασμούς- ελάτε τώρα που δεν ξέρετε ποιοι θα αγοράσουν  και θα διαχειριστούν τόσα ακίνητα, οι ελληνικές  τράπεζες αυτές καθαυτές πάντως όχι…)
Και μετά ..
μετατροπή του πάλαι ποτέ Ελλαδικού γεωγραφικού χώρου..
σε ένα άθροισμα Ειδικών Οικονομικών Ζωνών..
όπου οι έννοιες μισθός , εργατικά δικαιώματα, ασφάλιση , συνταξιοδότηση  θα είναι απαγορευμένες..
και τα κέρδη των επιχειρηματιών και των πολυεθνικών εξασφαλισμένα".


Σήμερα η ιστοσελίδα tvxs έχει ένα άρθρο με τίτλο:

«Ειδικές οικονομικές ζώνες και συμμετοχή ευρωπαίων στη διακυβέρνηση προτείνει ο Σουλτς» (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Και συνεχίζει:
Ειδικές οικονομικές ζώνες και συμμετοχή ευρωπαίων στη...συγκυβέρνηση
Ο πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στο Spiegel, προτείνει τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών στην Ελλάδα προκειμένου να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.
Όπως αναφέρει ο Σουλτς «αυτό που χρειάζεται είναι μια στρατηγική προκειμένου να επαναφέρει την οικονομία της σε τροχιά ανάπτυξης». «Αυτό θα γίνει μέσω επενδυτικών προγραμμάτων και ταυτόχρονα με έλεγχο από την ΕΕ», πρόσθεσε.
Προς αυτό το σκοπό, σημειώνεται στη Deutsche Welle, προτείνει τη δημιουργία ενός «οργανισμού ανάπτυξης, όπου ευρωπαίοι και έλληνες πολιτικοί θα εντοπίζουν έργα άξια να τύχουν υποστήριξης και θα ελέγχουν την εισροή των σχετικών κονδυλίων».
«Θα υπάρχει έλεγχος, αλλά και οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης», εξηγεί ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός και προσθέτει πως «η Ελλάδα θα πρέπει να δεχτεί να εφαρμόζουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταρρυθμίσεις επί ελληνικού εδάφους». «Δεν πρόκειται για καμιά εχθρική δύναμη κατοχής, αλλά για εργαλείο βοήθειας», υπογράμμισε.
Ο Σουλτς επισημαίνει ότι βασική προϋπόθεση για αυτή την οικονομική ζώνη είναι η Ελλάδα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και επενδυτικές διευκολύνσεις για επιχειρήσεις, οι οποίες θα επενδύουν στην Ελλάδα.
 Όπως σημειώνεται στο Spiegel η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στην Κομισιόν για μια ειδική οικονομική ζώνη, ενώ υπενθυμίζεται πως και ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ έχει προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση τη δημιουργία ειδικών ζωνών σε κάποιες περιοχές.
 Αυτές οι περιοχές θα δημιουργηθούν σε ορισμένες περιοχές της χώρας, π.χ. στο νότιο τμήμα της Κρήτης και στο νότιο τμήμα της Πελοποννήσου, αναφέρεται στο άρθρο, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

 
Αν καταλάβατε καλά :  ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ!

Και αυτά συμβαίνουν τώρα γύρω μας, με τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ χωρίς να ανοίγει ρουθούνι.
Σε έναν τόπο όπου υπήρξαν Θερμοπύλες, Κούγκι,  Αρκάδι, Έξοδος Μεσολλογίου, Αλαμάνα, Αντίσταση,  ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, Γοργοπόταμος, Νοέμβρης 73.....

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΔΕΡΦΙΑ!
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!