Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

13% κατα μέσο όρο οι νέες μισθολογικές απώλειες για τους γιατρούς του ΕΣΥ



Σαρωτικές θα είναι τελικά οι μειώσεις αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάνουν έως και το 35%. 

Μάλιστα «κλείδωσε» και η αναδρομική εφαρμογή τους από την 1η Ιουλίου 2012 σύμφωνα με την πρόβλεψη του επικαιροποιημένου Μνημονίου.(δείτε ΕΔΩ σχετικό δημοσίευμά μας στις 20 Αυγούστου)


Οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές με τα χαμηλότερα ποσοστά μειώσεων να επιβάλλονται στους ένστολους (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί) και τα υψηλότερα στους δικαστικούς



 Πηγή :ΕΘΝΟΣ



Ήδη η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ)

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου  αποφάσισε τις εξής ενέργειες:
1.- Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει στις 11.30πμ διάβημα έντονης διαμαρτυρίας στον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα. 

2.- Από τις 11πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου κηρύσσουμε στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών. Καλούμε τους γιατρούς του Λεκανοπεδίου στο υπουργείο Οικονομικών (πλατεία Συντάγματος). Ανάλογη πρόσκληση απευθύνει η ΟΕΝΓΕ και στους βουλευτές γιατρούς όλων των κομμάτων. Οι γιατροί των Νοσοκομείων της περιφέρειας τις ώρες της στάσης εργασίας θα πραγματοποιήσουν διαβήματα διαμαρτυρίας, θα διανείμουν ανακοινώσεις, θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και συνελεύσεις ή θα δώσουν συνέντευξη τύπου αναδεικνύοντας τα προβλήματα υγείας της περιοχής τους.

3.- Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ θα συνεδριάσει στις 12.30μμ στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ.


Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου
Η ΟΕΝΓΕ θα παραχωρήσει στην Αθήνα συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Η συνέντευξη θα δοθεί στις 11πμ στο ξενοδοχείο Crown Plazza (Μιχαλακοπούλου 50)

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου
Στις 11πμ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Ενώσεων Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Στις 12.30μμ θα δοθεί στον ίδιο χώρο συνέντευξη τύπου και στις 1.30μμ οι γιατροί θα διανείμουν ανακοίνωση στους πολίτες στην πλατεία Αριστοτέλους, φορώντας άσπρες ποδιές.