Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Κατάληψη στο γραφείο της διοικητού του Νοσοκομείου Σάμου


Υπό κατάληψη είναι το γραφείο της διοικητού του Νοσοκομείου Σάμου από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Ιδρύματος για τα δεδουλευμένα υπερωριακής απασχόλησης, που τους οφείλονται και αφορούν τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2011 και από τον Μάρτιο του 2012.

Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν προειδοποιήσει για σειρά κινητοποιήσεων και στις 12 το μεσημέρι μέλη αντιπροσωπείας του συλλόγου των εργαζομένων μπήκαν στο γραφείο της διοίκησης και ζήτησαν από τη διοικητή, Βάσω Σίδερη-Πατλάκα, να τους δώσει άμεσα απαντήσεις για το πότε ακριβώς θα πληρωθούν, ειδάλλως δεν θα λήξει η κατάληψη.

Από την πλευρά της, η διοικητής ενημέρωσε ότι έχει αποστείλει σειρά σχετικών εγγράφων, ενώ -όπως τόνισε- είχε επισκεφθεί και η ίδια τον γγ του υπουργείου Υγείας, από το οποίο έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα δρομολογηθεί η αποπληρωμή των οφειλών προς τους εργαζόμενους. Εξάλλου, όπως πρόσθεσε, και στις επαφές που πραγματοποίησε ενώπιον των εργαζομένων πήρε την απάντηση ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το πότε θα καταβληθούν τα χρήματα.