Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ενός κακού μύρια έπονται- Με λουκέτο απειλείται και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου


Ορατός είναι ο κίνδυνος διακοπής λειτουργίας Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου, καθώς, πλέον αδυνατεί να καταβάλει τις αποδοχές των εργαζομένων και να εξοφλήσει υποχρεώσεις του προς τους προμηθευτές. Μάλιστα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει απλήρωτο το προσωπικό τον Απρίλιο και οι ασθενείς χωρίς φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τη νοσηλεία τους.
Τα τελευταία χρόνια οι επιχορηγήσεις προς το Νοσοκομείο, για τη μισθοδοσία του προσωπικού, δεν ξεπέρασαν το 55 % και αυτό με καθυστέρηση μεγαλύτερη των 6 μηνών, την ώρα που σε άλλα νοσοκομεία, οι επιχορηγήσεις δίνονταν κανονικά. Επιπλέον, είναι το μοναδικό Δημόσιο Νοσοκομείο της χώρας, που μέχρι σήμερα, από την αρχή του χρόνου, δεν έλαβε καμία χρηματοδότηση από το ποσό των τριών χρηματοδοτήσεων, ύψους 1.074.852.837 ευρώ, που δόθηκαν σε όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία.
«Από την 1 Ιανουαρίου του 2011 δεν έχει πιστωθεί ούτε ευρώ στο νοσοκομείο» είπε στη Voria.gr το μέλος του σωματείου εργαζομένων Παναγιώτης Τουχτσίδης, σημειώνοντας ότι «το Μάρτιο οριακά καλύφθηκε η μισθοδοσία του προσωπικού». Όπως υπογράμμισε το νοσοκομείο στηρίζεται στα έσοδα από τα εξωτερικά ιατρεία, τα τακτικά και απογευματινά ραντεβού και από τα νοσήλεια των ασφαλιστικών ταμείων. «Αν κάτι από όλα αυτά πάψει να υπάρχει ή καθυστερήσει, θα υπάρχει σοβαρό θέμα με τη μισθοδοσία μας» τόνισε ο κ. Τουχτσίδης.

Πηγή:Voria.gr