Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Σε στάση πληρωμών  προχωρά η κυβέρνηση
….αλλά μόνο προς τους  εργαζόμενους.

 Συμπληρώθηκαν  4 μήνες (από 1η Δεκέμβρη 2010)  που παραμένει  απλήρωτη η εργασία κατά τις  νύχτες, τις Κυριακές και τις αργίες των εργαζομένων  του Νοσοκομείου Πρέβεζας (νοσηλευτικού προσωπικού, παρασκευαστών, τεχνολόγων, προσωπικού τεχνικής υπηρεσίας, βοηθητικού προσωπικού, οδηγών των ασθενοφόρων).
Απλήρωτες επίσης παραμένουν  κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και οι υπερωρίες του προαναφερόμενου προσωπικού, καθώς και τα εκτός έδρας των οδηγών ασθενοφόρων από τον Οκτώβρη του 2010.

Τα οφειλόμενα ποσά ξεκινούν από 400-500 ευρώ  και φθάνουν  τα 1500-2000  ευρώ , ποσά που πλέον ( μετά τα συνεχή κύματα  λεηλασίας των εισοδημάτων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ) είναι  πολύ σημαντικά για τους  εργαζόμενους  αυτούς , των οποίων η μεγάλη τους πλειοψηφία κινείται γύρω από  μισθούς των  1000 ευρώ μηνιαίως , η συντριπτική πλειοψηφία αυτών  δε, με οικογένειες και παιδιά.

Και φαίνεται πολύ πιθανό, ότι φέτος για πολλούς εργαζόμενους  το Πασχαλινό τραπέζι δεν θα έχει  όχι μόνο αρνάκι σούβλα ( αυτό έτσι και αλλιώς τους το έχει απαγορεύσει ο «γιατρός» Ντομινίκ Στρώς Καν),  αλλά ούτε  ψητό  κοτόπουλο… από το LIDL!
Ίσως γι αυτό να  επαίρεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Υγείας  Α. Λοβέρδος ότι …έπιασαν τους στόχους που είχαν βάλει.

Απλήρωτοι επίσης παραμένουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ πανελλαδικά τόσο για τις υπερωρίες τους, όσο και  για τα εκτός έδρας. Αυτοί όμως- και σωστά – προχωρούν  σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 4 Απριλίου και μέχρι να  τους καταβληθούν τα οφειλόμενα.