Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

5 Μαΐου η "έναρξη συζήτησης" για τις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων στη 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια

Αυτό βγήκε από τη σημερνή συνέντευξη του Υπουργού Υγείας  στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό "zougla.gr" και τον δημοσιογράφο Νίκο Γεωργιάδη.(κλικ εδώ)

Το σχετικό απόσπασμα
 Ν. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μια που σας έχω θα σας πάω στο άλλο κεφάλαιο το οποίο είναι και ο δικός σας ο προσωπικός Γολγοθάς δεν υπάρχει περίπτωση να την γλιτώσετε απ’ αυτή την ιστορία. Είναι ο «Καλλικράτης» σας. Γιατί έχω εδώ πέρα τους εννέα κύκλους τους οποίους, οι επιτροπές τις οποίες έχετε βάλει να δουλέψουν, προτείνουν ώστε να δουλέψει επιτέλους το ΕΣΥ στην Αττική. Και φαντάζομαι αυτό θα συμβεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, γιατί ο «Καλλικράτης» 
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: 5 του μηνός Μαΐου πάμε για την ίδια ακριβώς δουλειά στην 3η και στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια της Βορείου Ελλάδος, δηλαδή από Χαλκιδική μέχρι τη Δυτική Μακεδονία.

Τι άλλο  ξαναβγήκε από αυτή τη συνέντευξη
Ότι οι συγχωνεύσεις και οι συνδιοικήσεις  γίνονται για να μετακινούν το προσωπικό από το ένα νοσοκομείο  στο άλλο και να καλύπτουν   με αυτό το τρόπο τα κενά.
Σχετικό απόσπασμα
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ…Πάμε σε ένα βαρύ. Έχουν διαφορετικούς προμηθευτές τα γειτονικά Νοσοκομεία. Γιατί; Όταν μαζεύεις τις δυνάμεις σου και κάνεις προμήθεια ενός προϊόντος, μπορεί να εξασφαλίσεις καλύτερη τιμή αφού ζητάς περισσότερα υλικά.
Τρίτον. Έχουν προβλήματα στις εφημερίες, έχουν προβλήματα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Γιατί δεν εξετάζεις αφού κοινώς θα τα διοικείς την αλληλοβοήθεια, τη συνεργασία;

Κερασάκι στην τούρτα ο γνωστός εκβιασμός ή δέχεστε αυτά που λέω ή έρχεται η  τρόικα και τα κλείνει όλα!
 N. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν οι συνδικαλιστές σε κεντρικό επίπεδο. Νομίζω πως με αυτό το φαινόμενο και το θέμα το οποίο συμβαίνει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή θα έχετε σοβαρά προβλήματα στο να κάνετε οποιαδήποτε θέλω να πω αναίμακτη. Αναίμακτη εντός εισαγωγικών, για να μην παρεξηγηθώ.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κύριε Γεωργιάδη, θέλω να ξέρουν αυτοί οι άνθρωποι ότι αν δεν γίνει αυτή η αλλαγή τώρα από εμένα ορθολογικά που εδράζεται στη διατήρηση και των 132 Νοσοκομείων που έχει το ΕΣΥ, εάν δεν γίνει αυτό τώρα, εάν χαθεί ένας - ενάμισι χρόνος, ο επόμενος…
N. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πάτε για κατάρρευση, είναι σαφές.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί το Νοσοκομείο. Θα έχουμε όπως είπα χτες, μετά λόγου γνώσεως γιατί εγώ έχω συζητήσει και με την τρόικα, εάν δεν περπατήσει το πλάνο αυτό, κ. Γεωργιάδη, του χρόνου δεν θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν τα Νοσοκομεία όπως είναι σήμερα.