Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

48ωρη απεργία στις 22 και 23 Σεπτέμβρη 2011 των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης



48ωρη απεργία για τις 22 και 23 Σεπτέμβρη και συγκέντρωση  στο Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 πμ προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών με αιτήματα :

1.     Την κατάργηση της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών για περικοπές ως 50% των επιχορηγήσεων των δομών, που ουσιαστικά σημαίνει αναστολή της χρηματοδότησης όλων των φορέων ψυχικής υγείας, πρόνοιας και κατά των εξαρτήσεων.
2.     Την κατάργηση των εγκυκλίων για εργασιακή εφεδρεία του προσωπικού στις παραπάνω δομές, όπου πραγματικά δεν περισσεύει ούτε ένας εργαζόμενος. Στα Κέντρα Πρόληψης, για παράδειγμα, η αναλογία προσωπικού προς τον πληθυσμό αγγίζει σήμερα το 1/25.000!
3.     Την ανατροπή των σχεδίων για συγχωνεύσεις και καταργήσεις  κοινωνικών δομών, τα οποία πλέον δεν διαψεύδει η Κυβέρνηση. Ήδη ένα Κέντρο Πρόληψης έχει μπει στη «λίστα Πάγκαλου» για την «ορθολογική διαχείριση του προσωπικού».
4.     Την διασφάλιση ότι στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2012, δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ λιγότερο από αυτά που χρειάζονται οι δομές για να λειτουργήσουν, δεν θα περικοπούν περεταίρω οι ήδη δραματικά περικομμένοι προϋπολογισμοί,  από τότε που άρχισαν να εφαρμόζονται τα «μνημόνια».
5.     Την καταβολή των οφειλόμενων χρημάτων στα Κέντρα Πρόληψης από το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο έχει κηρύξει «στάση πληρωμών»  στην Πρόληψη τα τελευταία δύο χρόνια. Ήδη σε 5 Κέντρα δεν έχουν πληρωθεί οι μισθοί.