Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Οι αγανακτισμένοι έφυγαν , έρχονται οι αποφασισμένοι!


Πού χάθηκαν οι αγανακτισμένοι; Διερωτάται η "Ελευθεροτυπία".
Και εκτιμά ότι "η κοινωνία υπέστη παραλυτικό σοκ εξαιτίας των μέτρων"!

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Το πολύμορφο , αντιφατικό, πρωτόλειο, ειρηνικό   κίνημα των αγανακτισμένων έκανε την εμφάνισή του, καθώς γινόταν πλέον σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού αντιληπτή η καταστροφική πολιτική του μνημονίου.
Ήταν ένα κίνημα που είχε τις βάσεις του στην  πολιτική οικονομική και κοινωνική συγκυρία εκείνης της περιόδου ,ένα κίνημα που σίγουρα πυροδοτήθηκε από αντίστοιχα κινήματα σε ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα της  Ισπανίας αλλά και από τις αντιφατικές  Αραβικές εξεγέρσεις, ένα κίνημα που πάτησε για να βγεί στο προσκήνιο πάνω στα θετικά και στα αρνητικά του εργατικού κινήματος.
Ήταν ένα κίνημα που παρά την αντιφατικότητα του, θα λέγαμε ότι συμπυκνωνόταν αρχικα στο πρωτόλειο «Δεν πάει άλλο».
Ήταν ένα κίνημα που έβγαζε μια κραυγή αγωνίας
Ήταν ένα κίνημα που στην πορεία του διαμόρφωνε όμως  όλο και πιο πολιτικά χαρακτηριστικά.

Κορυφώθηκε με εκείνη την τεράστια , εμβληματική συγκέντρωση στο Σύνταγμα και την απαίτηση να μην ψηφιστεί το περιβόητο Μεσοπρόθεσμο
Ανάδειξε την κρίση πολιτικής εκπροσώπησης  του πολιτικού συστήματος της χώρας
Ανάγκασε , έστω ακόμη και σαν ελιγμό για ορισμένους , τον Παπανδρέου να παραιτηθεί για 6 ώρες και να αναζητά …συγκυβέρνηση με το Σαμαρά.
Τελικά ο ίδιος ο Παπανδρέου προτίμησε να στραφεί στο «Όλον ΠΑΣΟΚ» δίνοντας το δαχτυλίδι στον εξουσιομανή Βενιζέλο.
Έγραψε ηρωικές στιγμές στην Πλατεία Συντάγματος στις 28/29 Μάη καθώς για ώρες άοπλο  αμυνόταν μόνο με τα χέρια και τα πόδια και τα τραγούδια στις επελάσεις και στα χημικά των πραιτοριανών του συστήματος.
Το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε.
Και όχι  μόνο ψηφίστηκε αλλά άρχισε να δείχνει τα σημάδια του , τι ακριβώς περιμένει το λαό μας, τους εργαζόμενους το επόμενο χρονικό διάστημα.
Το  Κίνημα των αγανακτισμένων έκλεισε το κύκλο του και δίνει τη σκυτάλη στο νέο κίνημα των αποφασισμένων, συνειδητοποιημένων, εξεγερμένων!
Αυτοί που από δω και μπρος θα γεμίσουν τις πλατείες  , γιατί μην έχετε κανένα ενδοιασμό θα γεμίσουν  πάλι οι πλατείες,  θα είναι οι …αποφασισμένοι.
Θα είναι ένα άγριο  ποτάμι οργής, πολιτικοποιημένο, με σαφείς στόχους, με ταξική συνείδηση , που  θα κατέβει στις πλατείες  οργανωμένο, πειθαρχημένο, αποφασισμένο να στείλει στο διάβολο την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ , όλο τον αστικό συνασπισμό εξουσίας.
Θα είναι ένα κίνημα μπολιασμένο με τις καλύτερες στιγμές των αγώνων του λαού μας,  του ηρωικού ΕΑΜ , των Λαμπράκηδων, της εξέγερσης του Πολυτεχνείου , του Δεκέμβρη του 2008.
Έρχεται...