Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Νεο πλιάτσικο από τη συμμορία του ΠΑΣΟΚ!


Όσο τα εκατομμύρια των εργαζομένων στη χώρα δεν βγαίνουν στο δρόμο και στις πλατείες και να τους πάρουν με τις πέτρες, θα πλιατσικολογούν το μόχθο και ότι έχει απομείνει από το εισόδημα των εργαζομένων

Όσο δεν τους ανατρέπουμε θα ληστεύουν.

Όσο δεν παρακάμπτουμε το προδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, οργανώνοντας άμεσα από τά κάτω ένα γενικό πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό των εργαζομένων, με κατευθυνση   τη  γενική  απεργία διαρκείας,   θα στέλνουν  κάθε τόσο στο καιάδα της ακραίας φτώχειας , ανέχειας , ανεργίας  εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και πολίτες.
Θα κλείσουν οργανισμούς και άλλα σχολεία , πανεπιστήμια, νοσοκομεία.

Το νέο πλιάτσικο αναγγέλθηκε από τον Βενιζέλο στο συνέδριο του Διεθνούς
Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), στην Ουάσινγκτον.

                              ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 
 
* Αναδρομική μείωση του αφορολογήτου ορίου για το τρέχον έτος στα 5.000 ευρώ.

* Άμεση επιπλέον μείωση κατά 20% στους μισθούς του δημόσιου (επιπροσθέτως του 15% που έχει ήδη εφαρμοστεί για τους δημοσίους υπαλλήλους και τις περικοπές της τάξεως του 25% στις ΔΕΚΟ). Αυτές οι μισθολογικές περικοπές θα  συνδυαστούν με διαρθρωτικές αλλαγές στο μισθολογικό πλέγμα του Δημοσίου.

  * Τσεκούρι στις φοροαπαλλαγές των λαϊκών στρωμάτων που θα φτάσουν το 0,6% του ΑΕΠ που θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2011.

* Μονιμοποίηση του ηλεκτρο-φόρου ακινήτων, , καθόλη της διάρκεια του περιβόητου  μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής

* Καθεστώς εργασιακής εφεδρείας για 30.000 δημόσιους υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2011 (για το 2012, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει δέσμευση για πολλαπλάσιο αριθμό εφεδρειών - απολύσεων).

* Την εφαρμογή του κανόνα μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις καθ' όλη την διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Αυτό πρακτικά σημαίνει πλήρες  και γενικευμένο πάγωμα προσλήψεων,

* Επιπλέον περικοπή 4% στις συντάξεις (επιπροσθέτως του 10% που ήδη εφαρμόζεται). Αυτές οι περικοπές συμπληρώνονται από την ολοκλήρωση της κατεδάφισης στο Ασφαλιστικό.
*Άμεση μεσοσταθμική μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15%. Η ρύθμιση θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο Βήμα 99,5 ο Υπουργός Απασχόλησης Γ. Κουτρουμάνης.

Σε ότι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, τα έσοδα από αυτές θα φτάσουν στα € 4δις μέσα στο 2011, έναντι € 5 δις που ήταν και η πρόβλεψη του Μεσοπροθέσμου.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, το Σάββατο προιδέασε και για μια ακόμα μεγάλη επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, κάνοντας λόγο για διόρθωση των κακώς κειμένων στο επίπεδο της "ανταγωνιστικότητας".

 ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ:
Οσο οι εργαζόμενοι  και η κοινωνία υποκύπτουν στους εκβιασμούς τους και στις απειλές τους και δεν ξεσηκώνονται  άμεσα με την οργάνωση της ανατροπής της χούντας ΠΑΣΟΚ -ΕΕ-ΔΝΤ...

...ΣΥΜΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!