Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Πληρώνουν …για να εργαστούν!


Δεν έχει προηγούμενο η αλητεία της συμμορίας κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ.

Τώρα που βγαίνουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα της μισθοδοσίας του μηνός ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν αρνητικά  μισθολογικά εκκαθαριστικά !!!
Δηλαδή αντί να πάρουν χρήματα το α’  και β’  15νθήμερο του Οκτωβρίου, θα πληρώσουν τόσο στο α’ ‘όσο και στο β’ 15νθήμερο του Οκτώβρη!!!

Θα πληρώσουν… για να δουλέψουν!
Όπως ακριβώς σας το γράφουμε…

Πρόκειται για σχετικά χαμηλόμισθους υπαλλήλους, στους οποίους  ήδη γίνονταν μηνιαία παρακράτηση ενός τμήματος των αποδοχών τους για κάποιο δάνειο που είχαν πάρει (όπως πχ στεγαστικό) και τώρα μαζί με τις αναδρομικές περικοπές (και δεν αναφερόμαστε στο χαράτσι της «έκτακτης εισφοράς» -αυτό είναι άλλο) τους ήλθε αρνητικό εκκαθαριστικό μισθοδοσίας.!!!

Μόνο αυτή η πολιτική αλητεία που δυναστεύει τη χώρα μπορούσε να  σκεφτεί κάτι τέτοιο.

Η χώρα μπαίνει σε βαθειά ανθρωπιστική κρίση…

Κάθε ώρα , κάθε λεπτό που χάνεται από το  γενικό ξεσηκωμό των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, μόνο περισσότερη δυστυχία θα φέρνει!

Μόνη ελπίδα και λύση:
Ξεσηκωμός, παλλαϊκός αγώνας διάρκειας – με  ένα πολιτικό μαζικό εργατικό
και λαϊκό κίνημα ανατροπής για να ανατραπεί η άθλια ταξική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και συνολικά το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, να σαρωθεί η χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για την απαλλαγή από την δικτατορία των αγορών, των τραπεζιτών και της ΕΕ, με προοπτική την επαναστατική ανατροπή του βάρβαρου καπιταλισμού της εποχής μας.