Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Σφαγή συνταξιούχων και συντάξεων

Σιγά μην άφηνε τους συνταξιούχους η κυβερνητική συμμορία.
Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση προωθεί και σύντομα προτίθεται να θέσει σε  εφαρμογή το περιβόητο νέο μισθολόγιο (το οποίο ούτε ενιαίο θα είναι ούτε μισθολόγιο).
Σύμφωνα με αυτό, μια σειρά από επιδόματα των εργαζομένων καταργούνται.
Κάποια από αυτά θα καταργηθούν πλήρως (θα χαθούν) και σε κάποια από αυτά ένα μέρος τους θα περάσει στο βασικό μισθό και ένα μεγαλύτερο μέρος τους θα χαθεί (περικοπεί).
Λχ στους υγειονομικούς θα καταργηθεί κατα πάσα πιθανότητα το νοσοκομειακό- τροφής.
Άρα οι συνολικές αποδοχές των εργαζομένων θα μειωθούν ( ναι κι άλλο, μέχρι να φτάσουν να δουλεύουν για... ένα μπωλ ρύζι)!      
Όμως κάποιοι (ίσως συνταξιούχοι)   θα αντέτασσαν το «επιχείρημα» , ότι αφού ένα μέρος των επιδομάτων θα περάσει στο Βασικό μισθό τότε θα αυξηθούν και οι συντάξεις αφού τα ποσοστά αναπλήρωσης  υπολογίζονται επί του βασικού μισθού..

Αμ δε !

Όπως μας πληροφορεί το «ΕΘΝΟΣ» , (γνωστή ΠΑΣΟΚοεφημερίδα) :
Η κυβέρνηση προωθεί νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, η οποία θα αφορά τόσο τους "παλιούς" όσο και τους "νέους" ασφαλισμένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό πρόκειται να υποχωρήσει στο 60% από το 80% που ισχύει σήμερα για τους "παλιούς" και 70% για όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1993.
Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων αναμένεται να περιληφθεί σε νόμο ο οποίος θα ψηφιστεί και θα τεθεί σε ισχύ μαζί με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Με τις νέες ρυθμίσεις η μείωση των συντάξεων μπορεί να ξεκινά από τα 142 ευρώ (για όσους είναι σε χαμηλά κλιμάκια) και να φτάνει έως και τα 393 ευρώ τον μήνα (για όσους είναι στα υψηλότερα κλιμάκια και συμπληρώσουν 35ετία). Μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι παλαιοί ασφαλισμένοι, που μπήκαν στην αγορά εργασίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992 .
Ωστόσο οι αλλαγές θα επηρεάσουν και όσους διορίστηκαν μετά το 1993, καθώς και στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει μείωση στο ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων.

Στο δρόμο όλος ο λαός για την ανατροπή της χούντας Κυβέρνησης-Εργοδοτών-ΕΕ-ΔΝΤ!