Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Συγκέντρωση στη Λαϊκή Αγορά της Πρέβεζας , την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη και ώρα 8:30 μμ.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ...


 Ο Π. Σ. Ταράνωφ έγραφε ότι : «Κάθε αιώνας έχει το δικό του Μεσαίωνα

Δυστυχώς η χώρα μας γεύεται το δικό της. Η  μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας της χώρας μας, έχει επιλεγεί, μαζί με τους λαούς των άλλων αδύναμων κρίκων της Ευρώπης ως  πειραματόζωα των αντοχών.
Η βάρβαρη και άδικη επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει τέλος. Κυβέρνηση και Τρόικα έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών, της εργοδοσίας και ταυτόχρονα   εγκληματικοί  δήμιοι των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Στον απόλυτο παραλογισμό να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν στους τοκογλύφους δανειστές, παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάστακτα μέτρα και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια.
Οι πρακτικές των υπαλληλίσκων της Τρόικας είναι στερεοτυπικά αυτιστικές:
-Εκβιαστικά διλήμματα του τύπου «πληρώστε αλλιώς θα λάβουμε νέα μέτρα…»
-Κοινωνικός αυτοματισμός που διογκώνεται από τους πρόθυμους δημοσιογράφους και που τελικά μετατρέπεται σε κοινωνικό κανιβαλισμό.
-Πριν την εκταμίευση της κάθε δόσης ,μια απειλή χρεοκοπίας ,που ακολουθείται από δέσμη νέων μέτρων.
Ενέργειες και πρακτικές που πλέον δεν μπορούν να κρύψουν τη σκόπιμη και μεθοδευμένη εξώθηση της χώρας στην αγκαλιά της Τρόικα ( Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση).
Ο τεράστιος φόβος της κυβέρνησης, ακολουθούμενος από σπασμωδικές κινήσεις, για τη ΔΕΘ, εξελίχθηκε σε υγιεινό περίπατο του  εντεταλμένου Πρωθυπουργού, παρόλο το ογκωδέστατο συλλαλητήριο. Περίπατος που οδήγησε σε δηλώσεις του τύπου: «ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια», έτσι άλλωστε αντιλαμβάνονται αυτοί που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία την κοινωνική πολιτική και λήψη νέων μέτρων ,όπως ο κεφαλικός φόρος για τα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Δε χρειάζεται άλλωστε κατ’ αυτούς να έχουν όλοι ηλεκτρικό ρεύμα.
Είναι μαθηματικά βέβαιο ,ότι στο άμεσο μέλλον για να πιέσουν ακόμα περισσότερο και να τρομοκρατηθεί ο λαός ,θα προχωρήσουν σε μερική στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων. Ένας λαός που η αγανάκτησή του έχει μετατραπεί πια σε οργή κι είναι έτοιμος για τη δική του επανάσταση,  ένας λαός που  έχει αντιληφθεί ότι κανείς δεν είναι μόνος στην κρίση.
Με βάση αυτό το πολιτικό σκηνικό οι Πολίτες της Πρέβεζας ,συγκεντρώθηκαν για μια ακόμη φορά ,το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στη Λαϊκή Αγορά ,αντάλλαξαν απόψεις κι ομόφωνα αποφάσισαν:

1.Την πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα την Ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης ,το Σάββατο 15 Οκτωβρίου,

2.Τη συμμετοχή των Πολιτών της Πρέβεζας στο κίνημα «Δεν Πληρώνω», ως συνέχεια της συμμετοχής σ’ αυτό κι άλλων Πρωτοβάθμιων Σωματείων Εργαζομένων τόσο στην Πόλη μας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

3.Την υιοθέτηση του κειμένου Συλλογής Υπογραφών της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ»  και την προώθησή του στους χώρους εργασίας.

4.Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Εφορία Πρέβεζας, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 κι ώρα 08:30 π.μ, ημέρα λήξης της προθεσμίας πληρωμής του κεφαλικού φόρου –επιτηδεύματος, σε συντονισμό με τα άλλα Πρωτοβάθμια Σωματεία Εργαζομένων της Πόλης. Συμβολική καταστροφή των εκκαθαριστικών.

5.Στα πλαίσια ενημέρωσης των Πολιτών της Πόλης για τα χαράτσια ,τους τρόπους αντίδρασης και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα λειτουργήσουν Περίπτερα Ενημέρωσης στην παραλία της Πόλης, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.

6.Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και προσπάθεια υιοθέτησης από μέρους του ως ελάχιστη πράξη γενναιότητας, του κειμένου της Πρωτοβουλίας.

7.Την κατάληψη της σήραγγας Ακτίου – Πρέβεζας με ταυτόχρονη ελεύθερη διέλευση των οχημάτων ,στα πλαίσια του δικαιώματος της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στους χώρους εργασίας τους.

8.Τη γραπτή παρέμβαση διαμαρτυρίας για τα Τοπικά ζητήματα ,αφού πλέον η πόλη μας κατοικείται από τραπεζοκαθίσματα, σκουπίδια και μηχανάκια, οι γαλάζιες σημαίες των ακτών μας ανεμίζουν αλλού κι η αναβίωση κατοχικών εθίμων εκλαμβάνονται από τους Τοπικούς Άρχοντες ως πολιτισμός.

9. Την πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα την Πολιτική Κατάσταση στη χώρα μας.

10. Τη συγκρότηση Επιτροπής που θα συντονίζει ζητήματα σχετικά με τις πρακτικές «Δεν Πληρώνω», όπως για παράδειγμα τη συλλογή των εκκαθαριστικών, το συντονισμό με άλλα Σωματεία κ.α

Μετά το πέρας της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε πορεία στην παραλία της Πόλης.

     Η νέα Λαϊκή Συνέλευση Πολιτών Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ στη Λαϊκή Αγορά.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους