Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Ξέμεινε από προσωπικό το Νοσοκομείο Βόλου.Ψάχνουν λύση πάλι με συμβασιούχους!


Συνθλίβουν τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Βόλου περικόπτοντας άδειες και ρεπό  για να το κρατήσουν σε λειτουργία.
Αιτία: η αποχώρηση 77 εργαζομένων με 8μηνη σύμβαση,  η αποχώρηση 25 εργαζομένων με συμβάσεις stage και η αποχώρηση πριν μερικές βδομάδες άλλων 15 επικουρικών.Σύνολο μείον 100 εργαζόμενοι!!

H Διοικήτρια του νοσοκομείου ανέφερε: «Αποφασίσαμε να περικόψουμε άδειες και ρεπό των εργαζομένων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, που θα είναι πολύ μεγάλο. Αυτό που ακούγεται, χωρίς να είναι κάτι επιβεβαιωμένο, είναι πως το Υπουργείο θα βγάλει ΦΕΚ για τη διενέργεια διαγωνισμού για πρόσληψη συμβασιούχων. Ελπίζουμε αυτό να γίνει άμεσα, για να μην επιβαρύνουμε τους υπόλοιπους εργαζομένους»

Αν είναι δυνατόν! Έχουν μπροστά τους το αποτέλεσμα της μη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού , το αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης συμβασιούχων για να «μπαλώσουν» τις ελλείψεις  και επιχειρούν να λύσουν το πρόβλημα με πρόσληψη… πάλι συμβασιούχων!!!


Κυρία Ξενογιαννακοπούλου να σας θυμίσω μια πρόσφατη συνέντευξή σας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA

…"Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Κι εδώ θέλω να πω κάτι και θέλω να πω και να αναγνωρίσω τη συμβολή του ΑΣΕΠ. Ξέρετε, πολλές φορές ακούμε ότι "το ΑΣΕΠ καθυστερεί".
Όχι μόνο μας βοήθησε το ΑΣΕΠ, αλλά μέσα σε 20 μέρες με το ΑΣΕΠ προσλάβαμε 211 νοσηλευτές. Αυτό δείχνει ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση το ΑΣΕΠ μπορεί και συμβάλλει. Αλλά εμείς δεν πήγαμε στη λογική ότι θα παρακάμψουμε το ΑΣΕΠ. Εμείς εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα που είχαμε".


Μέσα σε 20 μέρες !!!
Και βέβαια αυτοί οι 211 ήταν μόνιμοι  από τους κυλιόμενους πίνακες  προηγούμενης προκήρυξης. 
Επιταχύνετε επίσης την  πολλαπλά υπεσχημένη προκήρυξη αλλά και  πρόσληψη των 3000 υγειονομικών πέραν των συνταξιοδοτήσεων και καλύψτε τις θέσεις.Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρόν!