Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Τα "ωραία" έρχονται!


*Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να παρουσιαστεί από το υπουργείο Οικονομικών  σε συνεργασία με τα υπουργεία Απασχόλησης και Εσωτερικών το σχέδιο νόμου για την εξίσωση της ηλικίας συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών στο Δημόσιο.
140.000 γυναίκες  απειλούνται με αύξηση των ορίων ηλικίας από 5 έως και 17 χρόνια.
Για να αποφευχθεί μια μαζική φυγή ασφαλισμένων από το Δημόσιο και στη προσπάθειά της να «σαλαμοποιήσει» τις εργαζόμενες,  η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει  σταδιακά στις αντιλαϊκές  αλλαγές και να εξασφαλίσει κάποια μεταβατική περίοδο . Σημειώνεται πως αυτήν τη στιγμή 100.000 τουλάχιστον  ασφαλισμένες στο Δημόσιο έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανοίξουν την πόρτα εξόδου.

*Ταυτόχρονα μέσα στον Φεβρουάριο σχεδιάζει η κυβέρνηση να καταθέσει το νομοσχέδιο που θα αφορά τη εισοδηματική πολιτική του  2010 και η οποία θα προβλέπει στην ουσία πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο και σε ένα μεγάλο τμήμα των εργαζομένων ακόμη και ονομαστικές μειώσεις στους μισθούς τους.

*Μέσα επίσης στο Φεβρουάριο και το πολύ έως τις αρχές Μαρτίου θα κατατεθεί και το φορολογικό νομοσχέδιο που θα επισημοποιεί και την φοροεπιδρομή κατά των  λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας .


Η  χειμερινή και εαρινή καταιγίδα των αντιλαϊκών νομοσχεδίων θα κλείσει με τον… Επιτάφιο Θρήνο.
Η Ανάσταση του Λαζάρου…αναβάλλεται.
Για την Ανάσταση του Θεανθρώπου ...δεν έχουμε πληροφορίες!