Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Πρώτα τα ονόματα των προέδρων των Υγειονομικών Περιφερειών


Τις «επόμενες μέρες»…

Οι διοικητές των νοσοκομείων αργότερα...

 Είναι μια από τις ειδήσεις που έβγαλε η  σημερινή συνέντευξη της Υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ FM 98,9», ενώ παραδέχτηκε ότι πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα η επιλογή των διοικήσεων στα Νοσοκομεία.
Κατά τα άλλα η υπουργός επανέλαβε τα περί προκηρύξεων για προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία , κάνοντας αναφορά στην προκήρυξη των 3100 θέσεων μη ιατρικού προσωπικού αλλά και στη προκήρυξη 1000  θέσεων γιατρών επιμελητών Β΄, που θα  ανοίξει τις "επόμενες εβδομάδες".
Περιέγραψε την έλλειψη στοιχείων (για το προσωπικό, για τις προμήθειες, για τα χρέη) και τυπικότητας, σαν το γεγονός που τη συγκλόνισε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τις 100 πρώτες μέρες στο Υπουργείο Υγείας .
Επισήμανε ότι στις προτεραιότητές της είναι ένα νέο και πιο αυστηρό  θεσμικό πλαίσιο για τις προμήθειες στα νοσοκομεία.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η επιμονή της Υπουργού, ότι με τη νομοθετική ρύθμιση για το πλαφόν των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών λύθηκε από οικονομική και θεσμική άποψη  το πρόβλημα των εφημεριών των γιατρών, ενώ όπως ισχυρίστηκε η πρόσληψη των 1000 γιατρών θα ομαλοποιήσει το σύστημα!
Αυτή η επιμονή της Υπουργού (γιατί και τις προηγούμενες μέρες το είχε πάλι αναφέρει), μας δίνει την εντύπωση ότι θέλει να περάσει  το μήνυμα ότι «ό,τι ήταν να κάνουμε για τους νοσοκομειακούς γιατρούς το κάναμε (για την ακρίβεια με τις 1000 προσλήψεις το τελειώνουμε).

Η συνέντευξη εδώ