Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Ιστορίες καθημερινής Υγειονομικής τρέλας.

Θυμάστε την ιστορία με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Αιγινίου (στο Νομό Πιερίας); Αν όχι τότε διαβάστε πρώτα εδώ.Τελικά τότε σε αυτή τη διαμάχη η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης αναγκάστηκε να κάνει πίσω. Προσωρινά τελικά όπως φάνηκε. Μια σειρά μέτρων που εχει πάρει μέχρι τώρα η διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης,σύμφωνα με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας, όπως:
  • περικοπή των εφημεριών του ιατρού μικροβιολόγου του Κέντρου Υγείας
  • Ελάττωση των εφημεριών της ιατρού ακτινολόγου και κατάργηση των υπερωριών του χειριστή ακτινολογικών μηχανημάτων.
  • Μετακινήσεις κατά τους θερινούς μήνες του νοσηλευτικού προσωπικού στο Γ.Ν.Κατερίνης.
  • περικοπή εκπαιδευτικών αδειών.
  • Αδιαφορία μπροστά στο γνωστό πρόβλημα της ανεπαρκούς κάλυψης του Κ.Υ. με ασθενοφόρο (περίπου 24 βάρδιες το μήνα είναι ακάλυπτες όσον αφορά στο πλήρωμα ασθενοφόρου).
  • Ανεπαρκής κάλυψη του Κ.Υ. από επισκέπτες ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων

δυσκολεύουν το έργο των γιατρών και αυξάνουν τον κίνδυνο για την υγεία του πληθυσμού ευθύνης του Κέντρου Υγείας.

Σαν κερασάκι στην τούρτα η Διοίκηση του Γ.Ν.Κατερίνης αποφάσισε να μειώσει τους Γενικούς γιατρούς-Παθολογίας από 3 σε 2 κατα τις εφημερίες του Κέντρου Υγείας με τη συναίνεση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας αντέδρασαν και αποφάσισαν να μην εφαρμόσουν στην πράξη την νέα απόφαση , παρά το γεγονός ότι θα μείνουν απλήρωτοι, γιατί θεωρούν ότι αυτός είναι ο ελάχιστος αριθμός για την ασφάλεια της εφημερίας και κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους ενάντια στην αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας.Ως επίσημη εκδοχή παρουσιάζεται ότι τα κονδύλια είναι ανεπαρκή για να καλύψουν τρίτο εφημερεύοντα γιατρό. Αλλά μάλλον πρόκειται για "αντίποινα " της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κατερίνης για την εναντίωση των γιατρών στην προσπάθεια της Διοίκησης να λειτουργήσει το Φθινόπωρο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Κατερίνης με γιατρούς του Κέντρου Υγείας Αιγινίου.

Όταν κάποιοι γιατροί του Κέντρου Υγείας Αιγινίου βρέθηκαν σα μια πρόσφατη συνέλευση των γιατρών του Γ.Ν. Κατερίνης δέχθηκαν τη λεκτική επίθεση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε,σύμφωνα με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Αιγινίου, ότι οι εργαζόμενοι γιατροί στην πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι της κατώτατης υποστάθμης, χωρίς τα ίδια δικαιώματα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, χωρίς ευθύνες ή εργασιακό φόρτο και σε ένα crescendo αυταρχισμού αποφάνθηκε ότι αν ήταν διοικητής θα έκλεινε …τα κέντρα υγείας! Ενώ άλλος γιατρός διευθυντής τους κάλεσε να κουνήσουν τα κεφάλια τους που θέλουν... οι αναιδείς να εξισωθούνε με τους νοσοκομειακούς συναδέλφους τους!

Είναι προφανές ότι κάποιοι εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης έχουν λάθος αντιληφθεί το ρόλο τους .

Και για να σας το επιβεβαιώσουμε αυτό ,κοιτάξτε εδώ την αξιολόγηση ενός γιατρού του Κέντρου Υγείας και διαβάστε την αιτιολόγησή της από το δεύτερο κριτή που προφανώς αντιλαμβάνεσθε όσοι είστε του χώρου ποιος είναι.

Διαβάστε εδώ σχετική ανακοίνωση των γιατρών του Κέντρου Υγείας Αιγινίου.