Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Ανοιχτή Επιστολή για τα Προβλήματα των Κέντρων Πρόληψης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
(ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΚΑΝΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ)


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ.

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε ανοιχτά στην κοινωνία, διότι επανειλημμένα έχουμε ζητήσει συνάντηση και συνεργασία με το υπουργείο σας, μετά την εξαγγελία του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την καταπολέμηση των Ναρκωτικών», όπως επίσης του Σχεδίου Νόμου για την «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» καθώς και για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Κέντρα Πρόληψης, αλλά δυστυχώς πλην μίας συνάντησης με το Γ. Γ. κο Καλογερόπουλο, όπου δόθηκαν κάποιες αόριστες υποσχέσεις και παραπέμφθηκαν πολλά πράγματα για το μέλλον, δεν δεχτήκατε να μας δείτε, παρά τις γραπτές και τηλεφωνικές οχλήσεις μας .
Δυστυχώς πέρασε πολύτιμος χρόνος με τους εργαζόμενους των Κ. Π. να αγωνιούν για την επιβίωση της εργασίας τους, το Υπουργείο σας, καθώς και Ο ΟΚΑΝΑ να αδρανούν, στην Βουλή να ανακοινώνεται η ίδρυση νέων Κέντρων και άλλα σχέδια για το μέλλον, αλλά καμία έμπρακτη φροντίδα για το παρόν να υπάρχει.
Ήδη έχει σταματήσει από τις 11/3/08 τη λειτουργία του το πρώτο Κέντρο Πρόληψης (αυτό στην Ευαίσθητη περιοχή της Δυτικής Αθήνας, στους Δήμους Αγίας Βαρβάρας- Αιγάλεω και Χαϊδαρίου).
Ως στελέχη πρόληψης δουλεύουμε με τον διάλογο, ωστόσο παρακαλούμε θερμά να μας δείξετε ότι δεν είναι προσχηματικός από την πλευρά σας.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Αλέξανδρος Σταθακιός
Ο Γενικός Γραμματέας
Παναγιώτης Τριανταφύλλου