Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Αφιερωμένο στην ημέρα της γυναίκας και στις δημαγωγίες της κυβέρνησης για προστασία της μητρότητας!

Η 8η Μαρτίου αναγνωρίζεται ως παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.
Εμείς , λίγο πρόωρα, τη "γιορτάζουμε" σήμερα με το παρακάτω αφιέρωμα.

"Στη στυγνή απόλυση εγκύου νοσηλεύτριας, που αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας λόγω της εγκυμοσύνης της, προχώρησε ο όμιλος του «Ιατρικού Αθηνών».

Η εργαζόμενη, που δούλευε στο Παιδιατρικό Τμήμα, στις 14 Φλεβάρη παρουσίασε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και την ίδια μέρα ενημέρωσε τους υπεύθυνους του τμήματός της για την κατάσταση της υγείας της και για τους λόγους της απουσίας της. Η συμβουλή των υπευθύνων και του ίδιου του Γ. Μπουτσιούκου ήταν να παραιτηθεί και ...όταν με το καλό γεννήσει θα την επαναπροσλάβουν! Η εργαζόμενη αρνήθηκε να συμπράξει σε κάτι τέτοιο και δέχτηκε εξώδικο με την απόλυσή της, με την πρόφαση ότι απουσίαζε από την εργασία της για 15 μέρες αδικαιολόγητα!

«Η νομοθεσία λέει ότι μπορούν να απολύονται και έγκυες πριν τη συμπλήρωση δυο μηνών απ' την πρόσληψη», «Η εταιρεία έκανε χρήση της υφιστάμενης νομοθεσίας» και «Είπαμε στην κυρία να καθίσει σπίτι, να τελειώσει η εγκυμοσύνη και μετά της υποσχέθηκα προσωπικά επαναπρόσληψη», είπε κυνικά ο Γ. Μπουτσιούκος στους εργαζόμενους και συνδικαλιστές. Μάλιστα, κάποια στιγμή, απείλησε και να καλέσει την αστυνομία."


Αφιερωμένο, εν όψει και της 8ης Μαρτίου, στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της, που τόσο κόπτεται για τις γυναίκες και την προστασία της μητρότητας.

Υ.Γ. Την πληροφορία την πήραμε από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης".