Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Καθολική σχεδόν απόρριψη της πρότασης του Υπουργείου Υγείας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Σε γενική συνέλευση που έγινε σήμερα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, οι γιατροί του Νοσοκομείου απέρριψαν σχεδόν καθολικά την πρόταση του Υπουργείου Υγείας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Αυτή είναι και η πρότασή τους προς την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Παράλληλα οι γιατροί, αναμένοντας και την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, προσανατολίζονται σε επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών Δεκεμβρίου 2007, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2008.

Ιδιαίτερα επικριτικοί ήσαν επίσης οι γιατροί για τους χειρισμούς της ηγετικής ομάδας της ΟΕΝΓΕ, όσον αφορά τη διαφαινόμενη προσπάθεια αυτής της ομάδας να σύρει το ιατρικό σώμα σε υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τους όρους του Υπουργείου.

Αναβρασμός επικρατεί επίσης και στους υπόλοιπους εργαζόμενους(νοσηλευτές, εργαστηριακό προσωπικό, τεχνική υπηρεσία κλπ), καθώς η ιδιαίτερα άσχημη οικονομική τους κατάσταση, απότοκος της πολιτικής της κυβέρνησης και της ακρίβειας, επιδεινώνεται από την μη καταβολή των δεδουλευμένων αργιών, νυχτερινών υπηρεσιών και υπερωριών των αντίστοιχων μηνών (Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου).

Η καθυστέρηση ανακοίνωσης της εισοδηματικής πολιτικής (αυξήσεις- κοροϊδία) και κατανομής στα νοσοκομεία της χώρας των κονδυλίων για τις αργίες ,νυχτερινά και υπερωρίες, οδηγεί στο βάσιμο συμπέρασμα ότι η καταβολή των δεδουλευμένων για τους εργαζόμενους αυτούς θα γίνει μετά το Πάσχα!

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση Νοσοκομείου Πρέβεζας καλούμε το Σωματείο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας να συνταχθεί και να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των γιατρών και να συμμετάσχει στην επίσχεση εργασίας, προβάλλοντας εκτός των άλλων και το αίτημα της άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου .