Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Νέες και Νέοι,
τη στιγμή που το μελάνι από την υπογραφή του αντιασφαλιστικού εκτρώματος της κυβέρνησης (που αυξάνει τα όρια ηλικίας, μειώνει τις συντάξεις και αυξάνει έμμεσα τις εργατικές εισφορές στα ταμεία), δεν έχει στεγνώσει, η ΓΣΕΕ υπογράφει άλλη μια απαράδεκτη δίχρονη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Συμβάλλει, δηλαδή, σε ένα κλίμα «εργασιακής ειρήνης», ενώ θα μπορούσε να έχει προκυρήξει νέα απεργία κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης συζήτησης στη βουλή.
Η ΓΣΕΕ, και πιο συγκεκριμένα η πλειοψηφία του προεδρείου ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ, υπέγραψε απαράδεκτη σύμβαση με τους βιομηχάνους ενώ υποτίθεται πως μιλάνε για συνέχιση των αγώνων στους κλάδους και προχωράνε στην υποκριτική συλλογή υπογραφών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Προσπαθούν να εξαργυρώσουν τους αγώνες μας στο κοινοβούλιο με φόντο τις κάλπες. Πάνε να μας πείσουν ότι οι αγώνες δεν μπορούν να κερδίσουν. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Υπογράφουν ξεδιάντροπα αυξήσεις χωρίς να ρωτήσουν κανένα, μπλοκάροντας ουσιαστικά τη διαπραγματευτική ικανότητα των ομοσπονδιών, των κλαδικών και επιχειρησιακών συνδικάτων. Κανονίσανε ως καλοί «εταίροι» πόσα θα παίρνουνε οι χιλιάδες ασυνδικάλιστοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκανε στο δρόμο καταδικάζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Με τη στάση τους αυτή συμβάλλουν ολοφάνερα στην αποκλιμάκωση των αγώνων και στην ενίσχυση της απογοήτευσης στον κόσμο της εργασίας.
«Άξιος ο μισθός τους!»
1 ευρώ(μεικτά) περίπου τη μέρα να πάρουν αυτοί που τα υπέγραψαν
!

Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ(δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) σας καλούμε να συνεχίσουμε την πάλη για αυξήσεις στους μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Για 1.400ευρώ κατώτερο μισθό.
Καταδικάζουμε την υπογραφή της νέας ΣΣΕ και καλούμε τις ομοσπονδίες, τα κλαδικά και επιχειρησιακά συνδικάτα να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις, να προχωρήσουν σε αγωνιστική και απεργιακή κλιμάκωση ενάντια στο ασφαλιστικό και για πραγματικές αυξήσεις.
Απομονώνουμε τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία
. Η καταψήφιση των πεπραγμένων του Δ.Σ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ στη τελευταία μαζική Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων των σωματείων του νομού(26/3) αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα .
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Στηρίζουμε και συμβάλλουμε στο συντονισμό όλων των απεργιακών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ