Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Την ανάγκην φιλότιμον ποιούντες...

Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Σχετικά με την επίσχεση εργασίας, που πραγματοποιούν οι γιατροί σε νοσοκομεία της Χώρας επικαλούμενοι μη πληρωμή των εφημεριών, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρει τα εξής:
Η πληρωμή των εφημεριών γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στο τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου, λόγω των διαδικασιών, που απαιτούνται για την έγκριση των σχετικών πιστώσεων.
Έχει υπογραφεί ήδη η απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου , σύμφωνα με την οποία αυξάνονται οι πιστώσεις των σχετικών κωδικών στον προϋπολογισμό των Περιφερειών προκειμένου να γίνουν οι πληρωμές.
Συγχρόνως, μετά την ψήφιση από τη Βουλή της σχετικής τροπολογίας με την οποία αναστέλλονται μέχρι τις 30/6/2008 διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 76/2005 ως προς τους ειδικευμένους και τους ειδικευόμενους γιατρούς και το προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, εξασφαλίζεται η πληρωμή του συνόλου των εφημεριών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Για τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζήτησε στις 22 Μαρτίου 2008 να γίνει η άμεση εξόφληση των εφημεριών του Δεκεμβρίου 2007, ενώ την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008 οι σχετικές πιστώσεις εγκρίθηκαν σύμφωνα με το νόμο από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Το σχετικό δελτίο τύπου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Τρέχουν και δεν φτάνουν ...και ακόμα δεν είδαμε τίποτα!