Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου καταδικάζει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων


Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) καταδικάζει την «πρωτοβουλία» ορισμένων γιατρών του ΠΓΝΙ να καλέσουν την αστυνομία και τον Εισαγγελέα για τυχόν προβλήματα στα χειρουργεία που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων την ίδια ώρα σε ΓΣ του σωματείου, με θέμα το νέο οργανισμό του νοσοκομείου, στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και ο οποίος θα έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία των ασθενών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο χώρο της υγείας.
“Οι εισαγγελικές παρεμβάσεις και έρευνες που έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούσαν έως τώρα τη διερεύνηση τυχόν ιατρικών λαθών, τα «ληγμένα υλικά» του 2006, τα παράνομα ιδιωτικά ιατρεία πανεπιστημιακών στην πόλη, τις περιπτώσεις χρηματισμού κλπ.
Η προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δραστηριότητας των εργαζομένων με τη χρησιμοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εισαγγελίας από ορισμένους είναι όχι μόνο αδικαιολόγητη, αλλά και επικίνδυνη για την ίδια την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Ιδιαίτερα σήμερα, που οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αναγκάζονται να διεκπεραιώνουν αυξημένο όγκο εργασίας, με μειωμένο προσωπικό, με δραστική μείωση των αποδοχών τους και απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση. Κατάσταση που θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο αν ισχύσει νέος οργανισμός του Νοσοκομείου.
Ζητάμε να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δραστηριότητας των εργαζομένων” τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΙΝΗ.