Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σωματείο Ν. ΕΛΠΙΣ: Κινητοποιήσεις ενάντια στις αυθαίρετες αποφάσεις της προέδρου του Νοσοκομείου


Καταγγελία: Όχι στη Διάλυση των Διοικητικών Υπηρεσιών, Όχι στις Πειθαρχικές Διώξεις των εργαζομένων

Μετά από τις αναιτιολόγητες και παράνομες αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ του Νοσοκομείου (12-6-12) κατά των συναδέλφων της Διοικητικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα την Πειθαρχική Δίωξη και καθαίρεση της συναδέλφισσας Προϊσταμένης Οικονομικών Υπηρεσιών επειδή υπερασπίζεται την νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον,

η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της Διοικητικής υπηρεσίας με ομόφωνη απόφαση, εκτίμησε ότι οι αποφάσεις αυτές βάζουν εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία και οδηγούν σε διάλυση των υπηρεσιών, γι' αυτό κατέληξε στα παρακάτω:

Επειδή οι συγκεκριμένες αποφάσεις είναι παράνομες, καθώς δεν υπήρξαν οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες, οι εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και του κ. Διοικητή, αλλά έγιναν με προφορικές εισηγήσεις της κας Προέδρου Σ. Αγγελίδου.

Επειδή κατά την προεκλογική περίοδο απαγορεύονται οι μεταβολές στην υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων.

Επειδή η πλειοψηφία του Δ.Σ του Νοσοκομείου δεν μπήκε στον κόπο να εξετάσει τα ουσιαστικά προβλήματα που οδήγησαν την Προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών (Π.Ο.Υ) να προβεί σε αίτηση παραίτησης, καθώς και τα αλλεπάλληλα έγγραφά των Υπηρεσιών προς την Διοίκηση για τις δυσλειτουργίες που προκαλούν οι αποφάσεις των οργάνων Διοίκησης (Διοικητής, Πρόεδρος και Δ.Σ)

Επειδή οι εργαζόμενοι έχουν αξιοπρέπεια και έχουν προσφέρει πάρα πολλά χρόνια σημαντικό έργο στο Νοσοκομείο και τους πολίτες και δεν ανέχονται τον εκβιασμό των πειθαρχικών διώξεων των έντιμων συναδέλφων τους.

Επειδή η Πρόεδρος έχει δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων με αποτέλεσμα την εμφάνιση διαλυτικών καταστάσεων, έχει προβεί σε σωρεία αυθαίρετων αποφάσεων και ενεργειών εκφοβισμού των υπαλλήλων κατ΄ επανάληψη, προκειμένου αυτοί να εκτελέσουν παράνομες αποφάσεις.

Προχωρούμε στην έναρξη κινητοποιήσεων με 6ωρη στάση 9πμ έως 15μμ την Πέμπτη και Παρασκευή 14 και 15/6-12 και επανεξέταση της περαιτέρω αντίδρασής μας με αιτήματα:
  •  την άμεση ανάκληση των Αποφάσεων του Δ.Σ για την καθαίρεση της Π.Ο.Υ και την πειθαρχική της δίωξη.
  • την έγγραφη τοποθέτηση της εκτελούσας χρέη Διευθύντριας κ. Ειρ. Καριατλή -και άμεσης προϊσταμένης της διωκόμενης συναδέλφου κ. Οικονομοπούλου-, επί των όσων της καταλογίζονται, αλλά και επί των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για τις συμβάσεις φύλαξης και πληροφορικής υποστήριξης.
  • την άμεση απομάκρυνση της κ. Αγγελίδου από τη θέση της Προέδρου Δ.Σ.
  • τη νομοθετική ρύθμιση του καθεστώτος του νοσοκομείου, ώστε η Διοίκηση να ασκείται ξεκάθαρα από συγκεκριμένο θεσμικό όργανο, υπόλογο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, ώστε να εκλείψει κάθε φαινόμενο αναποτελεσματικότητας, δυαρχίας και αποπροσανατολισμού των υπηρεσιών.Για το Δ.Σ του Σωματείου

Ο Πρόεδρος                                        Η Γενική Γραμματέας

Παναρέτου Λευτέρης                            Αλατσάκη Λαμπρινή