Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Για ποιό Δημόσιο Νοσοκομείο;

Πληροφορηθήκαμε (κλικ εδώ) ότι  ο Υφυπουργός Υγείας  Μιχάλης Τιμοσίδης μιλώντας χθες σε εκδήλωση στα Γιάννενα και αναφερόμενος στο νέο Νοσοκομείο Πρέβεζας ενημέρωσε ότι το έργο έχει απεμπλακεί από τη διαδικασία των ΣΔΙΤ και θα ανεγερθεί σε οικόπεδο  που θα παραχωρήσει ο Δήμος και ότι θα είναι καθαρά Δημόσιο.

Αλλά:
1. Δεν ανέφερε αν το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ή σε  κάποιο άλλο πρόγραμμα ή τελικά ποια θα είναι  ακριβώς η πηγή της  χρηματοδότησής του.
2. Δεν μάθαμε επίσης πότε θα γίνει ( ποιο είναι το χρονοδιάγραμμά του).
3. Για ποιο δημόσιο νοσοκομείο μπορούμε να  μιλάμε όταν όλο και περισσότερες  υπηρεσίες των νοσοκομείων παραδίδονται και θα παραδίδονται  στον ιδιωτικό τομέα, όταν οι ελλείψεις προσωπικού  συνεχώς  αυξάνουν,όταν επεκτείνονται σε όλη την κλίμακα των υπηρεσιών τους τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία, όταν η κρατική ενίσχυση και χρηματοδότηση συνεχώς μειώνεται , όταν τα νοσοκομεία θα υπαχθούν στην αρμοδιότητα των Περιφερειών  , όταν ετοιμάζονται συμβάσεις με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες θα παραχωρείται αποκλειστικά ένα αριθμός κλινών κλπ, κλπ;

Αλλά θα περιμένουμε να δούμε και τις λεπτομέρειες...