Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

"Σπιναλόγκα"

Δεν πρόκειται ακριβώς για προϋπολογισμό αυτό που κατατέθηκε σημερα  από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για ένα συμβόλαιο θανάτου ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, των εργαζομένων, των συνταξιούχων.
Πρόκειται για ένα προϋπολογισμό που θα αποδομήσει την ελληνική κοινωνία, που θα ρημάξει τη χώρα.

Η Ελλάδα μετατρέπεται από τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, κάτω από τη καθοδήγηση της ΕΕ και του ΔΝΤ, σε μια τεράστια Σπιναλόγκα.

Οι νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ για το σύνολο των προϊόντων ευρείας λαϊκής κατανάλωσης(μεταξύ αυτών είναι το γάλα, το κρέας, λαχανικά, καφές, δημητριακά, ψωμί, λάδι, γλυκά, χαρτικά κ.α.) , η μεγάλη επιβάρυνση που  θα υπάρξει για τους καταναλωτές με την εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης την οποία τελικά η κυβέρνηση αποφάσισε για τον Οκτώβριο του 2011 , η αύξηση  στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, οι αυξήσεις  στη ΔΕΗ και στα εισιτήρια, , οδηγούν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα στην απόγνωση.
Η αθλιότητά τους  και η πολιτική τους ποταπότητα έφτασε σε τέτοιο  σημείο, που πλέον βάζουν χέρι και περικόπτουν και τα οικογενειακά επιδόματα των εργαζομένων
Με περικοπές- μαμούθ στο τομέα της Υγείας οδηγούν το ΕΣΥ στην διάλυση . Υποβαθμίζουν κατακόρυφα  την ποιότητα των παρεχόμενων  υπηρεσιών υγείας στους εργαζόμενους και συνταξιούχους, ενώ ξεκίνησε και η πρόβα τζενεράλε ( με το κλείσιμο των στρατιωτικών νοσοκομείων στη Θράκη) για τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο  νοσοκομείων.
Οι περικοπές στα ασφαλιστικά ταμεία θέτουν ευθέως πλέον θέμα αδυναμίας καταβολής συντάξεων στους δικαιούχους.
Οι απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων από το Δημόσιο τομέα λόγω κλεισίματος εκατοντάδων οργανισμών και υπηρεσιών, οι  απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων από τον ιδιωτικό τομέα, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η κατάργηση του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου θα φέρουν  εικόνες του τρίτου κόσμου μέσα τη χώρα μας.

Οι φαβέλες θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα  και προκλητικά συνεχίζονται οι φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο , ενώ πίσω από τις κουρτίνες τις επικαιρότητας παζαρεύονται  και βγαίνουν στο σφυρί εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας .

Ας το πούμε καθαρά: H χώρα μας  , ο λαός  μας ,  οι εργαζόμενοι, ο πολιτισμός μας, κινδυνεύουν με πλήρη αφανισμό και παρακμή..

Αυτό που προέχει είναι η ανάπτυξη ενός ταξικά προσανατολισμένου κινήματος , που θα βάλει επί τάπητος και στην ημερήσια διάταξη όχι μόνο την απόκρουση των  νέων αντιλαϊκών μέτρων αλλά συνολικά την ανατροπή από τα κάτω  και αριστερά αυτής της πολιτικής.

Εδώ που έχουν  φτάσει τα πράγματα ή  θα δημιουργηθεί  (πάντα τηρουμένων των αναλογιών και των μεγεθών ) ένα «νέο ΕΑΜ» που θα αλλάξει τις τύχες του λαού μας ή η χώρα θα κυλήσει (πάλι τηρουμένων των αναλογιών) σε μια νέου τύπου «Μεταξική  δικτατορία» (έστω και με κοινοβουλευτικό μανδύα) των τραπεζιτών και των αγορών και στην απόλυτη εξαθλίωση και παρακμή.

Ας στο σκεφτούν αυτό και οι ηγεσίες των κομμάτων και οργανώσεων της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Ελπίζουμε να μη αποδειχθούν για μια ακόμη φορά πολύ κατώτερες των περιστασεων