Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Η επερχόμενη βαρυχειμωνιά και η άνοιξη των αγώνων


Όλα δείχνουν ότι  πλησιάζει στη χώρα μας ο βαρύτερος πολιτικός χειμώνας των τελευταίων 50 χρόνων. 

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ,με τη συνεργασία και κάτω υπό την επίβλεψη της τρόικας, είναι έτοιμη για ένα άλλο γύρο μιας fast track γενικευμένης  επίθεσης, ακολουθώντας την αμερικάνικη συνταγή του «σοκ και δέος».
 Το σχέδιο περιλαμβάνει την καταιγιστική επίθεση σε πολλά μέτωπα –τακτική κεραυνοβόλου  πολέμου-με στόχο την επιβολή στην κοινωνία αισθήματος γενικευμένου φόβου και της συνακόλουθης απόγνωσης και  παράλυσης κάθε αντίδρασης .

Φαίνεται ότι ο τομέας της υγείας θα αποτελέσει τον πρώτο κύμα  βίαιων και  μεγάλης κλίμακας αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων (Ήδη ξεκίνησαν με την περιβόητη ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων)
Η κυβέρνηση Παπανδρέου σχεδιάζει και θα προχωρήσει σύντομα
* στη συγχώνευση , αλλαγή χαρακτήρα και κλείσιμο πολλών νοσοκομείων και άλλων δομών υγείας .
*στην αύξηση του εισιτηρίου  στα νοσοκομεία, σε πρώτη φάση από τα 3 ευρώ στα 5 ευρώ, με στόχο την παραπέρα αναπροσαρμογή του στα 10 ευρώ
*στον περιορισμό ακόμη περισσότερων φαρμάκων που χορηγούν  νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία
*στην παραπέρα κατακρεούργηση των δημοσίων δαπανών για την υγεία
*στο πάγωμα και τυπικά κάθε νέας  πρόσληψης με εντατικοποίηση και πραγματικό σωματικό και ψυχικό ξεζούμισμα των ήδη εργαζομένων ( και  την μετάταξη και μετακίνηση υγειονομικού προσωπικού των συγχωνευόμενων ή καταργούμενων δομών υγείας στις εναπομείνασες)
Όλα αυτά εντάσσονται στον στόχο της ΕΕ και του ΔΝΤ για μείωση των δαπανών υγείας από το 6% του ΑΕΠ στα 4% που πρακτικά σημαίνει περικοπές που αγγίζουν το ποσό των 9 δις ευρώ!
Το δεύτερο κύμα αφορά στην ουσία τη  διάλυση και πλήρη αλλαγή χαρακτήρα των λεγόμενων ΔΕΚΟ που από  «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας»  θα μετατραπούν τυπικά και ουσιαστικά  σε  άγριες  καπιταλιστικές επιχειρήσεις  πραγματικής αφαίμαξης ότι έχει απομείνει από το οικογενειακό εισόδημα
Το τρίτο  κύμα θα αφορά τους Δημοσίους Υπαλλήλους μέσω του περιβόητου «ενιαίου μισθολογίου» αλλά και του μαζικού λουκέτου δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών και τις συνακόλουθες-πέρα από μετατάξεις –ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  δημοσίων υπαλλήλων
Το τέταρτο κύμα αφορά- μετά την πλήρη καταγραφή της- το μαζικό ξεπούλημα όλης  σχεδόν της Δημόσιας περιουσίας. Με στόχο από μια μεριά να δώσουν χώρο για επενδύσεις στα αρπακτικά του κεφαλαίου αλλά βεβαίως και να μαζέψουν μερικά δις ευρώ για να δώσουν ως χρωστούμενα στους διεθνείς τοκογλύφους.
Και το πέμπτο κύμα θα έλθει σαν συνέχεια  ανάλογων βάρβαρων μέτρων που ελήφθησαν το 2010 και αφορούν τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Αν νομίζετε ότι το ασφαλιστικό έκλεισε μετά τη φετινή αντιδραστική καταιγίδα, πλανάσθε πλάνην  οικτράν. Και αν  νομίζετε ότι  μέχρις εδώ ήταν οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης  και στις εισφορές, θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε  ότι ο ανθρώπινος βίος ..μακρύς εστί.

Συνδυάστε τώρα όλα αυτά με τη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με τους μισθούς και τα μεροκάματα (όταν βρεθούν)  πείνας στον ιδιωτικό τομέα , με την καλπάζουσα ανεργία , με την φορολογική επιδρομή, με τα μαζικά λουκέτα των μικρομάγαζων και με την άγρια ακρίβεια και έχετε μια πλήρη εικόνα το πού οδηγούν τη χώρα.

Αλλά δεν φθάνουν και δεν έχουν νόημα πλέον οι διαπιστώσεις. Ασε που κουράζουν πια.

Είναι ζήτημα επιβίωσης αυτού του λαού να ξεδιπλωθούν μαζικοί, ενωτικοί , ταξικοί, ανατρεπτικοί, παρατεταμένοι και διαρκείας αγώνες με αίτημα  όχι πλέον τα ψίχουλα από τα τραπέζι αλλά ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ.
Ναι, ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ!

Η αριστερά , αυτός ο διαχρονικός αιμοδότης των αγώνων του λαού μας,  βρίσκεται προ ιστορικών ευθυνών.
Στους απλούς  αριστερούς αγωνιστές της βάσης  εναπόκειται πλέον  αν  θα πειθαρχήσουν στις πολιτικά μυωπικές και καταστροφικές στην τρέχουσα συγκυρία  λογικές των  ηγεσιών τους , που φτιάχνουν μέτωπα και επιτροπές γύρω από τον εαυτόν τους , βάζοντας η κάθε μια τέτοιους όρους ώστε να τορπιλίζεται κάθε προσπάθεια ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΡΑΣΗΣ, λοιδορώντας η μία την άλλη ή αν με μια γιγαντιαία και βίαιη εισβολή στο προσκήνιο θα τις παρακάμψουν (ή θα τις αναγκάσουν να συρθούν)  σε μια στην πράξη ενότητα δράσης  φέρνοντας την ελπιδοφόρα άνοιξη των αγώνων  στη χώρα μας.