Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας για την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας στηρίζει την απεργία και τα δίκαια αιτήματα των γιατρών που υπηρετούν στις δομές του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) Πρέβεζας. Ο Ιατρικός Σύλλογος, αφουγκραζόμενος την αγωνία των συναδέλφων, δηλώνει ότι είναι αντίθετος στις απολύσεις και σε κάθε μέτρο που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ιδιαίτερα μέσω της μείωσης του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές.
Στη σημερινή συγκυρία, που είναι δύσκολη για όλους τους πολίτες, χρειάζεται ενίσχυση και όχι απαξίωση των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιοχής μας, μέσω ενός ολοκληρωμένου δικτύου και στα πλαίσια ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού υγειονομικού χάρτη.
Ο ιατρικός κόσμος έχει συγκεκριμένες προτάσεις και στηρίζει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια, με την προϋπόθεση να εξυπηρετεί την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας και τη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των πολιτών σε αυτές. Τονίζουμε, όμως, ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε απόπειρα συρρίκνωσης των υγειονομικών δομών του νομού μας, που εξυπηρετεί απαιτήσεις λογιστικού ή μνημονιακού χαρακτήρα.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας πιστεύει, ότι σήμερα ιδίως, που οι πολίτες ταλαιπωρούνται και υποφέρουν, οι γιατροί μέλη του πρέπει να βρίσκονται πρωτίστως στο πλευρό κάθε συνανθρώπου που αντιμετωπίζει προβλήματα. Έχουν καθήκον να βοηθήσουν ανιδιοτελώς τον πάσχοντα συνάνθρωπο με όλες τους τις δυνάμεις, αλλά και να αντισταθούν σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης των δομών υγείας που λειτουργούν στο νομό μας.
 
Πρέβεζα, 3/12/2013
Από το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου,
Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν Γραμματέας 
Ευάγγελος Μπακόλας            Χρήστος Γούσης