Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Κατατέθηκε η τροπολογία σύστασης των θέσεων κλάδων υγειονομικού προσωπικού στις ΔΥΠε που θα αφορούν το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.



Εν μέσω … «διαλόγου»

κατατέθηκε χθες στη Βουλή στο σχέδιο νόμου «Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (ΚΛΙΚ ΕΔΩ), τροπολογία με αριθμό  1063/11 20.12.2013 και με τίτλο «Σύσταση κλάδου ΠΕ Ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και κλάδων λοιπού υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ). ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Οι θέσεις αυτές είναι αυτές που υποτίθεται θα καλυφθούν μέσω της διαθεσιμότητας -κινητικότητας από το προσωπικό που σήμερα υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) δηλαδή Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων και των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ.

Χαρακτηριστική είναι:
  • Η παράγραφος 5 της τροπολογίας η οποία αναφέρει: "η τοποθέτηση του προσωπικού που υπηρετεί  στις θέσεις της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου , γίνεται με απόφαση του Διοικητή κάθε ΥΠΕ , ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου  και αξιολόγηση των αναγκών  του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της περιφέρειάς του»! 
  • Η παράγραφος 6 που εισάγει  και στο δίκτυο ΠΦΥ του «θεσμού» του επικουρικού προσωπικού!
Είναι φανερό ότι η  κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιταχύνει τις διαδικασίες ανατροπών στη Δημόσια Υγεία στοχεύοντας ένα μεγάλο μέρος να το περάσει και να το εφαρμόσει ακόμη και μέσα στις γιορτές.

Πρέπει  να σημάνει πανυγειονομικός  συναγερμός.