Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Για τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου Πρέβεζας: Τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων;



Για τον προϋπολογισμό  του 2014   του Νοσοκομείου Πρέβεζας ( αλλά και για την εξέλιξή του στην εποχή του μνημονίου) υπάρχει μια πολύ παραστατική και ενδιαφέρουσα  δημοσίευση η οποία τα λέει όλα  ( ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Στη συνέντευξη τύπου του σωματείου των εργαζομένων  στο Νοσοκομείο  της Πρέβεζας  (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) αναφέρθηκε  μεταξύ των άλλων ότι  ένα τέτοιος προϋπολογισμός , όπως αυτός του 2014, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το νοσοκομείο σε κατάρρευση .

Τώρα παραθέτουμε ένα απόσπασμα  από μια τοποθέτηση:
«Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε, και σας ευχαριστώ για την ανοχή σας, με ένα μόνο νούμερο του Προϋπολογισμού. Για δεκαπέντε μέρες λόγω της περιπέτειας της υγείας μου πέρασα μέσα από δύο δημόσια νοσοκομεία. Είδα τις δαπάνες που έχετε βάλει για την υγεία. Τις μειώνετε φέτος κατά 250 εκατομμύρια ευρώ. Προσέξτε, κύριε Υπουργέ, τι θα σας πω. Βρείτε άλλους τρόπους, αλλά όχι από τα νοσοκομεία, γιατί τα 250 εκατομμύρια τα βγάζετε από τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Η ισορροπία λειτουργίας των νοσοκομείων κρέμεται σε μια κλωστή. Εγώ εκεί εμπιστεύτηκα την υγεία μου. Λειτουργούν χάριν στην ποιότητα των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και του λοιπού προσωπικού. Με περαιτέρω μείωση θα γκρεμιστούν τα νοσοκομεία και θυμηθείτε ότι τον Ιούλιο θα αναγκαστείτε να τα ενισχύσετε, διαφορετικά θα κλείσουν».

Για την ιστορία το απόσπασμα είναι από  τοποθέτηση στις  5/12/2013 στη Βουλή (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Υγείας  Νικήτα Κακλαμάνη