Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Πρόκειται για την ίδια σου τη ζωή...



Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

«Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται έχει ήδη χάσει» (Μπρεχτ)
Τετάρτη 17 Απριλίου 2013: Ήσουν εσύ Πρεβεζάνε και Πρεβεζάνα πολίτη που βροντοφώναξες «Κάτω τα χέρια από το δημόσιο νοσοκομείο μας και τα κέντρα υγείας » και απαίτησες «δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλους» και έστειλες το μήνυμα πως δε θα καθίσεις με σταυρωμένα τα χέρια. Πραγματοποίησες ένα συλλαλητήριο, που όμοιο του είχε να δει ο Νομός εδώ και μια δεκαετία.
Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013: Ήσουν εσύ Πρεβεζάνε και Πρεβεζάνα πολίτη που προβληματίστηκες, τραγούδησες, χόρεψες, γλέντησες και για ακόμη μία φορά έστειλες σε εκείνους που κατέχουν τις καρέκλες στα Υπουργεία και παίζουν με το μέλλον και τη ζωή τη δική σου, των γονιών και των παιδιών σου, πως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά σου δεν πρόκειται να αφήσεις να στο πάρουν.
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2013: Ήσουν εσύ Πρεβεζάνε και Πρεβεζάνα πολίτη, που γέμισες την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πρέβεζας, να παρακολουθήσεις το ντοκυμαντέρ SICKO, του Μάικλ Μουρ και να διαπιστώσεις με ποιον τρόπο η Κυβέρνηση και η Τρόικα, παίζουν ένα «βρώμικο παιχνίδι» στην πλάτη σου.
Εσύ, που έβαλες την υπογραφή σου στο κείμενο, μαζί με 12.0000 συμπολίτες σου, για να υπερασπιστείς το Νοσοκομείο σου, το Κέντρο Υγείας σου, το αγροτικό σου ιατρείο, θα τους αφήσεις  τώρα να βάλουν «χέρι» σε αυτό για το οποίο πληρώνεις και δικαιούσαι, σε αυτό που με κόπο, αίμα και αγώνες έχεις «χτίσει» για να ξεπληρώσουν τα... γραμμάτιά τους προς τους δανειστές και τις τράπεζες και να «τιμήσουν» την υπογραφή που έβαλαν στα Μνημόνιά τους;
Μην επιτρέψεις να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, εξαιτίας των πολιτικών τους. Μην επιτρέψεις να χαθεί η ζωή του γείτονά σου, του χωριανού σου, του διπλανού σου. Μην επιτρέπεις να  μένεις εσύ ή  να μένουν  συνάνθρωποί σου χωρίς φάρμακα ή  χωρίς τις αναγκαίες υπηρεσίες υγείας. Απαίτησε αυτό που σου ανήκει και απαίτησε δωρεάν, δημόσια Υγεία για όλους. Για την γιαγιά στο χωριό, για την άνεργη μητέρα που θέλει να γεννήσει αξιοπρεπώς, για τον άπορο που δεν μπορεί να πάρει το φάρμακό του.
 
Μην τους αφήσεις να παίζουν με την υγεία σου και τη ζωή σου!
Πάρε την κατάσταση στα δικά σου χέρια!

Μπροστά στις εξελίξεις που δρομολογούνται στο χώρο της Υγείας τόσο πανελλαδικά όσο και στην περιοχή μας:
  • τις νέες άγριες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση του νοσοκομείου μας  και γενικά των δημοσίων δομών υγείας
  • την αλλαγή ρόλου και υποβάθμιση νοσοκομείου   και κέντρων υγείας
  • τις ανατροπές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΕΟΠΥΥ, Κέντρα Υγείας κλπ), τις επικείμενες νέες διαθεσιμότητες ή και απολύσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, 
  • την επικείμενη από 1/1/2014 επιβολή νέων δυσβάστακτων χαρατσιών (όπως το 25ευρω)    αλλά και  νέων συμμετοχών και πληρωμών για υπηρεσίες  υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
η δύναμή μας βρίσκεται στη συλλογικότητα και την κοινή δράση. 

Για το επόμενο διάστημα, που είναι κρίσιμο, σας καλούμε να δυναμώσετε με τη συμμετοχή σας την Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα, στις παρεμβάσεις και στις εκδηλώσεις μας τόσο στα χωριά του νομού όσο και στην Πρέβεζα.

  • Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 6:00. μμ   στην Πλατεία Ανδρούτσου. 
  • Την Κυριακή 22  Δεκεμβρίου 2013   και ώρα 11:00 πμ  μπροστά στον Αγ. Χαράλαμπο. 
  • Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα  10:30 πμ  στη Λαϊκή Αγορά στο γήπεδο Πρέβεζας.

Να στείλουμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ακόμη ένα μήνυμα  από το χώρο του Νοσοκομείου της πόλης μας με μια μεγάλη συγκέντρωση το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2014.

Γιατί η ΥΓΕΙΑ είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας…

Πρέβεζα Δεκέμβριος 2013