Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ανοιχτή Επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΟΛΑΩΝ  & Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ
                                                                                           
                                                                  Μολάοι 18-12-2013
                                                                                  Α.Π. 41
Ανοιχτή Επιστολή
Προς την κ. Φεβρωνία Πατριανάκου,
Βουλευτή Λακωνίας

κ.  Πατριανάκου,
        Χαρήκαμε που, ως βουλευτής Λακωνίας, θεωρήσατε υποχρέωσή σας να μεταφέρετε «τις αγωνίες των Λακώνων πολιτών στο Κοινοβούλιο» καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση για τη λειτουργία των δομών υγείας στη Λακωνία.
Δυστυχώς όμως στη συνέχεια, δεν ακούσαμε κάτι περισσότερο από στημένες ερωτήσεις, που μοναδικό στόχο έχουν  να προκαλέσουν στημένες  απαντήσεις,  προκειμένου  να παραπλανήσουν τους Λάκωνες πολίτες και να καταλαγιάσουν  την αγωνία τους για τη λειτουργική υποβάθμιση και των δυο νοσοκομείων αλλά και  των λοιπών δομών υγείας  του νομού μας.
        Στις  2 Δεκεμβρίου 2013 στα πλαίσια της επίκαιρης ερώτησης σχετικά με τη λειτουργία των δομών υγείας στην περιοχή μας, για άλλη μια φορά, λάβατε τόσο εσείς όσο και εμείς, αλλά και όλοι οι Λάκωνες πολίτες, την απάντηση από τον Υπουργό Υγείας ότι το Νοσοκομείο Μολάων δεν θα «κλείσει».
        Όχι κ. Πατριανάκου,  το Νοσοκομείο Μολάων ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ. Μην παίζετε με τις λέξεις.  Δεν θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και να δούμε λουκέτο στην πόρτα,  τουλάχιστον σε ότι αφορά στο άμεσο μέλλον.  Το λουκέτο μπαίνει εσωτερικά σιγά - σιγά και ύπουλα. Η ερώτηση, λοιπόν, δεν είναι αν το Νοσοκομείο θα κλείσει.  Η ερώτηση είναι: Πώς θα λειτουργήσει, το Νοσοκομείο, με μισό προϋπολογισμό και μισό προσωπικό;  Αυτονόητο είναι ότι θα λειτουργήσει ως μισό Νοσοκομείο, δηλαδή ένα αναβαθμισμένο Κέντρο Υγείας.  Με ένα εκατομμύριο , λειτουργείς σαν σούπερ μάρκετ, με τριάντα χιλιάδες, λειτουργείς σαν ψιλικατζίδικο.   Απλά μαθηματικά.
Η εξίσωση είναι απλή.  Τα χρήματα και το προσωπικό δεν επαρκούν για την πλήρη λειτουργία των δύο Νοσοκομείων.  ΄Αρα θα υποβαθμιστεί το ένα για να στηριχτεί το άλλο.  Και αυτό προς το παρόν, γιατί αύριο δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Ζητήσατε από τον Υπουργό στη Βουλή να ενισχύσει την Παθολογική της Σπάρτης. Και την ενίσχυσε. Αποδυνάμωσε την Παθολογική Κλινική των Μολάων. Μετακίνησε από τους Μολάους Παθολόγους να εφημερεύουν στη Σπάρτη, στερώντας από τους Μολάους μέρες εφημερίας.
Αν ο στόχος δεν είναι η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μολάων, εξηγείστε μας, γιατί καταργήθηκε η Νομική Προσωπικότητα του Νοσοκομείου Μολάων,  γιατί ορίστηκε η έδρα του στη Σπάρτη και όχι στους Μολάους όπως ήταν μέχρι στις 31-12-2012, γιατί καταργήθηκε το ΑΦΜ του και έχει το ΑΦΜ του Νοσοκομείου της Σπάρτης, γιατί αποτελεί πλέον παράρτημα της Σπάρτης;  Γιατί οι αποφάσεις για τους Μολάους λαμβάνονται από τη Σπάρτη; Γιατί μετακινούνται γιατροί των Μολάων για εφημερίες στη Σπάρτη;
Εφόσον κ. Πατριανάκου εκπροσωπείτε όλους εμάς στο Κοινοβούλιο και όπως διατείνεστε  «μεταφέρετε την αγωνία των Λακώνων πολιτών» στη Βουλή, σας παρακαλούμε να μεταφέρετε τις παρακάτω συγκεκριμένες και ουσιαστικές ερωτήσεις  προκειμένου να απαντηθούν συγκεκριμένα και με σαφήνεια από τον Υπουργό Υγείας.
Ερώτηση 1η:  κ. Υπουργέ, έχετε δεσμευτεί ότι «το Νοσοκομείο Μολάων θα παραμείνει».  Θα παραμείνει  ως Νοσοκομείο με πλήρεις τις λειτουργίες που είχε μέχρι το 2011 (γιατί σήμερα λειτουργεί υποβαθμισμένα σε σχέση με το 2011) ή ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΡΗΣΗ;
Θα αλλάξει χρήση το Νοσοκομείο Μολάων κ. Υπουργέ;  Και αν ναι, τι ακριβώς θα γίνει;
Ερώτηση 2η:  Όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία για να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο με πλήρεις λειτουργίες  απαιτείται ένας ετήσιος προϋπολογισμός περίπου 3,5 εκατομμυρίων.  Αν δεν αλλάξει χρήση, πώς θα συνεχίσει να λειτουργεί  ως Νοσοκομείο, με ετήσιο προϋπολογισμό στο μισό, δηλαδή 1,7 εκατομμύρια για τα υπόλοιπα 4 χρόνια;  Γιατί  μισός προϋπολογισμός σημαίνει μισό Νοσοκομείο.  Πώς θα καλυφθούν οι δαπάνες για συντηρήσεις μηχανημάτων, για ΔΕΗ, για τρόφιμα, για χειρουργικό υλικό, για υλικά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, για υγειονομικό υλικό διάφορο κ.λ.π. που απαιτούνται για να καλύψουν τις ανάγκες της λειτουργίας του ως Νοσοκομείο; Και μη μας πείτε αόριστα από τις σπατάλες.  Γιατί δεν υπάρχουν σπατάλες και το γνωρίζετε. Πλέον υπάρχει μόνο στέρηση. Και αυτό, δεν το γνωρίζετε μόνο εσείς, το γνωρίζουν και οι πολίτες που το βιώνουν καθημερινά στο «πετσί τους». Αν παρόλα αυτά, επιμένετε να λέτε ότι υπάρχει κάπου σπατάλη, θα ήμασταν ευγνώμονες αν μας το προσδιορίζατε. Πού ακριβώς;
κ. Υπουργέ, έχετε δεσμευτεί τόσο απέναντι σε όλους τους Λάκωνες πολίτες όσο και στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μονεμβασίας ότι «το Νοσοκομείο Μολάων θα παραμείνει και θα ενισχυθεί» .  Στα πλαίσια αυτής της δέσμευσης ρωτάμε:
Ερώτηση 3η :  Στο Υπουργείο Υγείας  εκκρεμούν οι διαδικασίες για το διορισμό, στο Νοσοκομείο Μολάων, ενός Χειρουργού και ενός Παιδιάτρου. 
Σε ότι αφορά στον Παιδίατρο ακούσαμε την κ. Πατριανάκου να εκφράζει την έκπληξή της γιατί  η Διοίκηση του Νοσοκομείου,  δήθεν, δεν έχει ζητήσει Παιδίατρο,  ενώ γνωρίζετε  ότι η διαδικασία διορισμού του, εκκρεμεί  στο Υπουργείο Υγείας (τα δικαιολογητικά έχουν σταλεί από το Νοσοκομείο το 2011 μαζί με αυτά του Χειρουργού), άρα εξαρτάται από σας. Θα προχωρήσετε, κ. Υπουργέ, στο διορισμό του Παιδίατρου και πότε; Και που θα υπηρετεί ο γιατρός; Στους Μολάους ή στη Σπάρτη;
Σχετικά με το διορισμό του Χειρουργού που, όπως ενημερωθήκαμε, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ακούσαμε να λέτε κ. Υπουργέ ότι «το Νοσοκομείο είναι ένα και μπορεί ο γιατρός να μετακινείται στη Σπάρτη».  Δηλαδή ο Χειρουργός θα διοριστεί στους Μολάους για να υπηρετεί στη Σπάρτη; 
Ερώτηση 4η:   κ. Υπουργέ εκτός από τις παραπάνω ειδικότητες έχουν «παγώσει» και οι διορισμοί των εξής  ιατρικών ειδικοτήτων, που προκηρύχτηκαν το 2010 για το Νοσοκομείο Μολάων. Οι διορισμοί αυτοί εκκρεμούν στο Συμβούλιο Κρίσης: 1 παθολόγου, 1 ορθοπεδικού, 1 ΩΡΛ και 1 ουρολόγου .
 Και πάλι στα πλαίσια των «δεσμεύσεων σας» για ενίσχυση του Νοσοκομείου, ρωτάμε:
 Σκοπεύετε να «ξεπαγώσετε» τις  διαδικασίες των διορισμών 1 Παθολόγου, 1 Ορθοπεδικού, 1 ΩΡΛ και 1 Ουρολόγου στο Νοσοκομείο Μολάων;  
Αν ναι, παρακαλούμε κ. Υπουργέ,  απαντήστε μας συγκεκριμένα πότε θα γίνει αυτό; Και πού θα υπηρετούν οι γιατροί; Στους Μολάους ή στη Σπάρτη;
Ερώτηση 5η:  κ. Υπουργέ, την τελευταία τριετία το Υπουργείο Υγείας έχει καταργήσει 3 οργανικές θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Μολάων, ήτοι:  1 οργανική θέση ιατρού Ακτινολόγου, 1 οργανική θέση Γυναικολόγου και 1 οργανική θέση Παιδιάτρου.  Ειδικά  η Γυναικολόγος, μετατάχτηκε με παρέμβαση του Υπουργείου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μολάων, σε άλλο Νοσοκομείο και στη συνέχεια καταργήθηκε από το Υπουργείο και η οργανική της θέση στο Νοσοκομείο. Πώς συμβαδίζουν οι καταργήσεις οργανικών θέσεων γιατρών με την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Μολάων και κυρίως με τις δεσμεύσεις σας για ενίσχυσή του;
Ερώτηση 6η : κ. Υπουργέ, στο Νοσοκομείο Μολάων υπηρετούσαν 2 Γυναικολόγοι-Μαιευτήρες.  Η μία όπως αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο μετατάχτηκε σε άλλο Νοσοκομείο με απόφαση του Υπουργείου και ο άλλος συνταξιοδοτήθηκε στο τέλος του 2012.  Το Νοσοκομείο έχει υποβάλλει από τις αρχές  του 2013 αίτημα για προκήρυξη μιας θέσης ιατρού Γυναικολόγου.
Θα προχωρήσετε στην κάλυψη της θέσης ιατρού Γυναικολόγου στο Νοσοκομείο Μολάων;  Και αν ναι, πότε θα γίνει αυτό, με δεδομένο ότι ένα χρόνο τώρα η θέση αυτή παραμένει εντελώς ακάλυπτη χωρίς να μπορεί το Νοσοκομείο να εξυπηρετήσει ούτε καν τα επείγοντα περιστατικά.
Ερώτηση 7η : κ. Υπουργέ, τον Οκτώβριο του 2013, δηλαδή πρόσφατα και μετά τις πολλαπλές δεσμεύσεις σας για ενίσχυση του Νοσοκομείου, ανακλήθηκαν οι αποφάσεις και ματαιώθηκαν οι παρακάτω προσλήψεις  που είχαν εγκριθεί για το Νοσοκομείο Μολάων και για το Κέντρο Υγείας Νεάπολης:
1 ΤΕ Νοσηλεύτρια για τους Μολάους
1 ΤΕ Μαιευτικής για τους Μολάους
1 ΔΕ Νοσηλευτικής για το Κέντρο Υγείας Νεάπολης
1 ΔΕ Νοσηλευτικής για τους Μολάους
1 ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό για τους Μολάους
Πώς τηρείτε κ. Υπουργέ «τις δεσμεύσεις σας», όταν ακόμα και εγκεκριμένες προσλήψεις τις ματαιώνετε;
Ερώτηση 8η :  Το Κέντρο Υγείας Νεάπολης απέχει περίπου 55 χιλιόμετρα από το Νοσοκομείο Μολάων (περίπου 1 ώρα) και 120 χιλιομετρα από το Νοσοκομείο Σπάρτης  (περίπου 2 ώρες) ενώ στην αρμοδιότητά του ανήκει και το Πολυδύναμο Ιατρείο της Ελαφονήσου.  Σημειωτέον ότι στην περιοχή μας γενικά δεν υπάρχει τακτική συγκοινωνία ενώ το οδικό δίκτυο είναι από κακό έως κάκιστο. Λόγω υποστελέχωσης και απαξιωμένου εξοπλισμού το Κέντρο Υγείας αδυνατεί να παρέχει στους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών που καλύπτει (Βελανίδια, Αγιος Νικόλαος, Ελαφόνησος, Καστανιά κ.λ.π.),  τις υπηρεσίες που θα έπρεπε να προσφέρει, με αποτέλεσμα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται, μετακινούμενοι σε μεγάλες αποστάσεις και μάλιστα με τα δεδομένα προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων σε οδηγούς ασθενοφόρων.
Τα κενά του Κέντρου Υγείας Νεάπολης σε ιατρικό προσωπικό, σύμφωνα με τον Οργανισμό του, είναι συνολικά 8 άτομα:
2 γιατροί Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας,  1 Παιδίατρος, 1 μικροβιολόγος και 2 Οδοντίατροι, δηλαδή συνολικά  6 γιατροί επιμελητές Α΄ και επίσης 2 αγροτικοί γιατροί. 
Τα κενά σε λοιπό προσωπικό είναι επίσης σε 8 θέσεις.
κ. Υπουργέ, σκοπεύετε να καλύψετε τα κενά του Κέντρου Υγείας Νεάπολης και αν ναι, πότε μπορεί να γίνει αυτό;
Ερώτηση 9η :  Στη νήσο Ελαφόνησο το Πολυδύναμο Ιατρείο στελεχώνεται σήμερα μόνο με μία Επιμελήτρια Β΄ και έναν αγροτικό ιατρό, ενώ υπάρχουν κενές θέσεις 1 Παθολόγου, 4 Νοσηλευτών, 1 Τεχνολόγου Ακτινολογίας, 1 Τεχνολόγου Ιατρικών Εργαστηρίων, 1 ΥΕ καθαριστών και 1 ΥΕ Επιμελητών.
Σκοπεύετε, κ. Υπουργέ, να στελεχώσετε σε κάποιο βαθμό το Πολυδύναμο Ιατρείο Ελαφονήσου; Και αν ναι, πότε μπορεί να γίνει αυτό;
Ερώτηση 10η : Από τα 10 κενά περιφερειακά ιατρεία έχουν σήμερα καλυφθεί με αγροτικούς γιατρούς μόνο 2. Αυτή τη στιγμή, μέσα στο χειμώνα, 8 περιφερειακά ιατρεία παραμένουν κενά.  Μερικά από αυτά είναι ορεινά και απομακρυσμένα.  Πότε θα καλυφθούν τα ιατρεία με αγροτικούς γιατρούς;
Ερώτηση 11η :  κ. Υπουργέ, αληθεύει ότι με παρέμβαση από το Γραφείο σας προς το πρώην Ενιαίο Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίστηκε η απόσπαση ενός «ημέτερου» Διοικητικού Υπαλλήλου από το Νοσοκομείο Μολάων προς το Υπουργείο Υγείας, παρά την αρνητική εισήγηση (λόγω έλλειψης προσωπικού ) του Προϊσταμένου του καθώς και του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Γ.Ν. Λακωνίας;
Θεωρείται αδιανόητο, το νοσοκομείο να χάνει διαρκώς υπαλλήλους λόγω συνταξιοδοτήσεων και σεις παρά τις υποσχέσεις σας για ενίσχυση, στην πράξη να συμβάλλετε στην περαιτέρω  υποβάθμισή του.  Άλλο τα λόγια, άλλο οι πράξεις;
Αν δεν αληθεύει κύριε Υπουργέ ότι, με δική σας παρέμβαση, επιβαρύνεται περαιτέρω η ήδη τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείο Μολάων,  παρακαλούμε να παύσετε άμεσα τη διαδικασία της απόσπασης, διότι το Νοσοκομείο βρίσκεται κάτω από ένα οριακό σημείο και αδυνατεί πλέον να αντεπεξέλθει επαρκώς.
Ερώτηση 12η :  κ. Υπουργέ, στο Νοσοκομείο Μολάων αυτή τη στιγμή υπηρετούν (και μετά τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις ) 109 υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων (γιατροί και λοιπό προσωπικό) και έχει 62 κενές θέσεις (γιατρούς, μαγείρους, τραυματιοφορείς, νοσηλευτές, διοικητικούς, οδηγούς κ.λ.π.) μετά και από τις περικοπές των θέσεων που έχουν γίνει στον οργανισμό του.  Οι συνταξιοδοτήσεις συνεχίζονται, οι προσλήψεις ματαιώνονται και τα κενά αυξάνονται.  Τμήματα όπως το Λογιστήριο, τα Πλυντήρια, τα Μαγειρεία, το Τηλεφωνικό Κέντρο, οι Τραυματιοφορείς έχουν άμεσο πρόβλημα αφού εργάζονται χωρίς ρεπό και χωρίς άδειες.  Πώς συμβαδίζουν όλα αυτά με την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και με τις υποσχέσεις σας «για ενίσχυση»;
Ερώτηση 13η :  κ. Υπουργέ, στα πλαίσια του «προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων επαγγελματιών υγείας» το Νοσοκομείο Μολάων, ενημερωθήκαμε ότι, ζήτησε συνολικά 22 άτομα (ιατρικό και λοιπό προσωπικό) που θα ενίσχυε έστω και για μερικούς μήνες τη λειτουργία του και κυρίως χωρίς κόστος.  Δυστυχώς μέχρι σήμερα, ενώ σε άλλα νοσοκομεία τοποθετήθηκαν, στους  Μολάους δεν τοποθετήθηκε ούτε ένας εκπαιδευόμενος υπάλληλος.   Ούτε και στη Σπάρτη τοποθετήθηκε, αφού η κατανομή ήταν 40 θέσεις για Μεσσηνία, 40 για Αρκαδία, 20 για Κορινθία, 80 για Αχαΐα, 20 για Ηλεία, και για Λακωνία μηδέν. Ούτε και με αυτό τον ανέξοδο τρόπο θελήσατε να ενισχύσετε στην πράξη τη λειτουργία των Μονάδων τόσο των Μολάων όσο και της Σπάρτης.
Υπάρχει περίπτωση κ. Υπουργέ, στα πλαίσια των «δεσμεύσεων σας», να ενισχύσετε έστω για λίγους μήνες, έστω και με αυτόν τον τρόπο, τη Μονάδα των Μολάων και του Κέντρου Υγείας Νεάπολης;
Ερώτηση 14η :  κ. Υπουργέ, πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι μετακινούνται οι γιατροί Παθολόγοι του Νοσοκομείου Μολάων για να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις αποχωρήσεις των Παθολόγων της Σπάρτης, μέχρι αυτά να συμπληρωθούν με προσλήψεις.  Οι μετακινήσεις αυτές θα αφήσουν κενές εφημερίες στο Νοσοκομείο Μολάων. 
κ.  Υπουργέ, αφού, όπως ακούσαμε να λέτε στο βίντεο κατά την απάντησή σας προς την κ. Πατριανάκου, «το Νοσοκομείο είναι ένα», γιατί, μέχρι να επιλυθεί το θέμα, δεν διακομίζονται τα παθολογικά περιστατικά από τη Σπάρτη στους Μολάους;  αλλά μετακινούνται  γιατροί των Μολάων για κάλυψη εφημεριών στη Σπάρτη στερώντας τους Μολάους από μέρες εφημερίας;  Εκτός και αν δεν καταλάβαμε καλά την απάντηση και εννοούσατε ότι «το Νοσοκομείο είναι, το εξής ένα»: η Σπάρτη.
Οι πολίτες της Νοτιοανατολικής Λακωνίας κ. Υπουργέ είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού;  Οι πολίτες της περιοχής μας, δεν «αισθάνονται απλά υποβαθμισμένοι και παραμελημένοι» όπως σας είπε η κ. Πατριανάκου. ΕΙΝΑΙ υποβαθμισμένοι και παραμελημένοι.
Προτιμάτε να στερήσετε μέρες εφημεριών από ανθρώπους που απέχουν μέχρι και δυόμισι ώρες (Βελανίδια, Καστανιά, Αγιος Νικόλαος κ.λ.π.) από το Νοσοκομείο Σπάρτης, ενώ για την περιοχή της Σπάρτης το Νοσοκομείο Μολάων απέχει το πολύ μια ώρα και αυτό της Τρίπολης απέχει περίπου 45 λεπτά; Δεν φτάνει που ζουν σε μια περιοχή απομακρυσμένη που έχει χαρακτηριστεί προβληματική ζώνη, δεν φτάνει που υφίστανται τις συνέπειες λόγω συνταξιοδοτήσεων στο Νοσοκομείο Μολάων,  πρέπει να πληρώνουν  τα σπασμένα από τις αποχωρήσεις και της Σπάρτης;  Είναι και αυτό μέσα στα πλαίσια της «ενίσχυσης και αναβάθμισης του Νοσοκομείου Μολάων» και της προσφοράς υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της περιοχής μας κ. Υπουργέ;
 Ερώτηση 15η : κ. Υπουργέ, χρόνια τώρα παλεύουμε για την πρόσληψη 4 Οδηγών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων αφού οι θέσεις αυτές έμειναν κενές μετά από συνταξιοδοτήσεις.  Έχουμε δει ασθενείς ακόμα και πολυτραυματίες να μεταφέρονται πάνω σε καρότσες αγροτικών και μάλιστα υπό βροχή.  Για τη στοιχειώδη κάλυψη των προγραμμάτων, μετακινούνται στους Μολάους οδηγοί από το Κ.Υ. Νεάπολης  με αποτέλεσμα η απομακρυσμένη αυτή περιοχή να στερείται άμεσης κάλυψης.  Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τα Πληρώματα των Ασθενοφόρων προκειμένου στη συνέχεια να ενταχθούν στο ΕΚΑΒ.
Έχετε αναρωτηθεί κ. Υπουργέ τι θα γίνει σε επαρχιακές περιοχές σαν τη δική μας που δεν καλύπτονται από το ΕΚΑΒ αν, κατά το διάστημα των διαθεσιμοτήτων, μείνουν έστω και μία μέρα χωρίς ασθενοφόρο;   Έχετε αναρωτηθεί πόσα θύματα θα θρηνήσουμε;
Και εδώ κλείνουμε κ. Πατριανάκου.  Αυτές είναι οι ερωτήσεις που θεωρούμε ότι πρέπει να απαντηθούν.  Εμείς, πάντα, μιλάμε στους  πολίτες με στοιχεία και όχι με κούφια λόγια και υποσχέσεις, γιατί πολύ απλά δεν ζητάμε την ψήφο τους.  Εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε για την πλήρη στελέχωση και τα τελευταία χρόνια και για την αυτονομία και την απαιτούμενη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Μολάων και του Κέντρου Υγείας Νεάπολης, ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και θεωρούμε την πλήρη  λειτουργία του Νοσοκομείου προσωπική υπόθεση.  Γι αυτό ακριβώς το λόγο, εργαζόμαστε πολλές ώρες επιπλέον χωρίς αποζημίωση, πολλές μέρες χωρίς ρεπό και με πολλές οφειλόμενες άδειες προκειμένου να εξυπηρετούμε με κάθε δυνατό τρόπο τους συμπολίτες μας. 
κ. Πατριανάκου, αν θέλετε πράγματι να βοηθήσετε του Λάκωνες Πολίτες και να «άρετε την αγωνία τους», παρακαλούμε, να μεσολαβήσετε να τεθούν οι παραπάνω ουσιαστικές ερωτήσεις και να επιμείνετε να δοθούν ουσιαστικές και σαφείς απαντήσεις: Πώς; Πόσοι; Πότε;  και κυρίως, να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες.  Όλα τα άλλα «είναι στάχτη στα μάτια» του κόσμου.
                                                        Για το Δ.Σ
                                                Του Συλλόγου Εργαζομένων
                                                        Ο Πρόεδρος
                                                Αποστολάκος Παναγιώτης