Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

Η ταξικότητα της πολιτικής στο χώρο της Υγείας.

Το ότι χρόνια τώρα οι διαδοχικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζουν μια άγρια ταξική πολιτική στο χώρο της Υγείας ,το γνωρίζουν από την πείρα τους και από την τσέπη τους οι ίδιοι οι πολίτες, οι ίδιοι εργαζόμενοι. Το πιστοποιούν και όλες οι μελέτες και οι εκθέσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών (διαβάστε εδώ και εδώ)
Χρόνια τώρα τους καταγγέλλουμε ότι μεθοδικά και βαθμιαία απαξιώνουν ότι απόμεινε από το πολυδιαφημισμένο «δημόσιο» Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Ότι όλες τους οι ενέργειες, όλες οι πολιτικές τους έχουν σαν τελικό σκοπό την ενίσχυση της διείσδυσης των ιδιωτών επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας, ότι στόχος τους είναι η αύξηση των κερδών του κεφαλαίου .
Για του λόγου του αληθές, τους αφιερώνουμε για μια ακόμη φορά το παρακάτω δελτίο τύπου του «Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου Υγεία» ,με τα οικονομικά αποτελέσματα του 9μήνου του 2007.
Προσέξτε την αύξηση κερδών .
Τα καθαρά κέρδη του συγκεκριμένου Ιδιωτικού Κέντρου μετά από φόρους παρουσίασαν αύξηση 395% σε σχέση με το αντίστοιχο 9μηνο του 2006. Σε εταιρικό δε επίπεδο η αύξηση των κερδών σε σχέση με το αντίστοιχο 9μηνο του 2006 ανήλθε στα 916%!
Κατά τα άλλα εσείς δύσμοιροι Έλληνες πολίτες , Έλληνες εργαζόμενοι, Έλληνες άνεργοι,'Ελληνες συνταξιούχοι,αγχωθείτε για το πώς θα πληρώσετε τη θέρμανση το χειμώνα , αγχωθείτε για το πώς θα πληρώσετε τα φροντιστήρια και τις σπουδές (της δημόσιας και δωρεάν παιδείας) των παιδιών σας, πάρτε και μια αύξηση 2%-3% ..και πολύ σας είναι!